Hirdetés

Világlátott szabadalmakkal perel a HTC



|

A tajvaniak minden eszközt megragadnak, hogy blokkolják az Apple támadását.

Hirdetés

Újabb fejezet nyílt az Apple-HTC háborúban, a Samsunghoz hasonlóan az Android miatt célkeresztbe került gyártó ugyanis frissen megszerzett szabadalmakkal próbálja visszaverni az almások rohamait. Az ügy érdekessége, hogy a kilenc új szellemi tulajdonukat a Google-től vásárolták, amely viszont a Motorola akvizíciójával tett szert azokra.

 

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D


Ezek közül ötöt eredetileg nem a mobilgyártó jegyeztetett be, hiszen kettő a megboldogult Palmtól származik, három pedig az Openwave nevű cégtől. A HTC új szerzeményeivel természetesen minden fronton háborúzik: egyrészt felhasználja ezeket az egyesült államokbeli perben, másrészt hárommal közülük sikerült bővíteni a Nemzetközi Kereskedelmi Kamarához benyújtott kérvényüket is, miszerint le kellene állíttatni az Apple egyes eszközeinek forgalmazását az USA területén.


Az új szabadalmak főként a telekommunikációs eszközökbe ágyazott modemek szoftvereivel kapcsolatosak, például az egyik a firmware frissítési módszeréről szól, míg egy másik a gazda/kliens közti általános kommunikációs metódust írja le - ezekkel garantáltan meggyűlik majd az Apple ügyvédeinek baja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.