Hirdetés

Virtuális aknamezőre léphetnek egy kiállítás látogatói



|

Ötletesen hívják fel a figyelmet a taposóaknák problémájára az ENSZ rendezvényén.

Hirdetés

Észak-Amerikában az eldugott taposóaknák határozottan nem jelentenek fenyegetést a lakosságra, éppen ezért az embereknek – mondjuk nem csak ott – eszükbe sem jut, hogy a világ más tájain az eszközök hétköznapi problémát képeznek. Az ENSZ április 4-én New Yorkban megrendezendő egynapos kiállítása ezen helyzetre kívánja felhívni a figyelmet, méghozzá rendkívül hatásosan, ugyanis a bemutatóterem aknák robbanását fogja szimulálni a látogatók számára.
 

Hirdetés


A gyakorlatban ez úgy fog működni, hogy a látogatóknak telepíteniük kell egy alkalmazást az Apple iPhone vagy androidos mobiljukra, a terembe belépve pedig a körbesétálás előtt fel kell tenniük a fülhallgatójukat. Az alkalmazás az egyes Apple Store üzletekben már bevezetett iBeacon egységek jelét veszi: egy virtuális akna közelébe érve a látogatók robbanás zaját hallják, majd meghallgathatják egy túlélő történetét.


A kiállítóterem elhagyásakor a látogatók opcionálisan adakozhatnak majd 5 dollárt az ENSZ aknamentesítési programjának támogatására.


(Forrás: 9to5Mac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.