Hirdetés

Virtuális mobilszolgáltatót indít a Google?



|

A Fibert kínáló városokban válhat elsőként elérhetővé szolgáltatás.

Hirdetés

Iparági pletykák alapján a Google régóta játszik a mobilszolgáltatóvá válás gondolatával, valamikor a közeljövőben pedig valósággá válhat az elképzelés. A The Information beszámolója szerint saját hálózat építése helyett virtuális mobilszolgáltatót kíván alapítani a vállalat.
 

Hirdetés


A keresőcég elméletileg két módon nyújtana szolgáltatást az előfizetőinek: a hálózatára egyrészt Wi-Fi hotspotok segítségével lehetne csatlakozni, másrészt pedig ha ezek nem lennének elérhetőek, akkor egy rivális szolgáltató hálózatán keresztül folyhatna a kommunikáció. A vállalat állítólag már meglévő mobiltornyokat is vásárolt, hogy hosszú távon csökkenthesse a költségeit.


A körülmények alapján annyi tűnik biztosnak, hogy a saját infrastruktúra részleges használatával jelentősen csökkenthető lenne a szolgáltatás fenntartási költsége, hiszen a meglévő mobilszolgáltatóknak csak a szükséges hálózati kapacitás egy részét kellene biztosítaniuk. Magyarországon azért életképtelenek a virtuális mobilszolgáltatók (legutóbb a Postafon adta fel a harcot), mert a szolgáltatásuk nyújtásához 100 százalékban valamelyik meglévő operátortól bérelnek hálózati kapacitást, így nem tudnak árharcba bocsátkozni velük.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.