Hirdetés

Vírusok és férgek az Okostelefon Akadémián



|

Az Akvárium Klubban szakemberektől ma ingyenesen bárki megtudhatja, hogy érdemes-e védeni a mobilját, és ha igen, akkor hogyan.

Hirdetés

Az okostelefon az új vadnyugat, ahol a mobil kártevők szinte ellenállás nélkül szedhetik áldozataikat. A felhasználók jelentős része ugyanis egyáltalán nem gondoskodik megfelelő védelemről, jellemző a "velem ez soha nem történhet" meg hozzáállás. Pedig elegendő egy rossz mozdulat egy nem kellően átgondolt tapintás ahhoz, hogy személyes adataink illetéktelen kezekbe kerüljenek. Az okostelefonok ugyanis teletöltött szenzitív információ csuprok, ahol a kártevők hozzáférhetnek e-mail fiókunkhoz, közösségi indentitásunkhoz és más érzékeny dokumentumokhoz. Ideje ráébrednünk, hogy a PC-hez hasonlóan a mobilunkat is védenünk kell, még az előtt mielőtt megtörténne a baj.

 



A nagy sikerű Android vs Windows Phone Workshop után a Telenor ennek megfelelően az Okostelefon Akadémia rendezvényén a biztonságot helyezte előtérbe, ahol szakemberek, fejlesztők, szoftvergyártók, újságírók, bloggerek és készülékgyártók járják körbe az adatbiztonság témáját. Az eseményen többek között felszólal a Mozilla vezető munkatársa, Papp Péter, a kancellar.hu vezérigazgatója , valamint Gombás László, a Symantec vezető rendszermérnöke.

Az esemény mai napon lesz az Akvárium Klubban, ám aki még csak most hallott a rendezvényről, annak sem érdemes legyintenie, mivel a belépés ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a socialmedia@telenor.hu email címen kell jelezni. Bővebb információ az esemény Facebook oldalán olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.