Hirdetés

Visszaperelte a ZTE a Huawei-t



|

Szokás szerint pezseg az élet a telekommunikációs berendezéseket gyártó cégek háza táján.

Hirdetés

Mint körülbelül másfél hete már beszámoltunk róla, a kínai Huawei hazánkban, Németországban, és Franciaországban is perbe fogta a szintén kínai ZTE-t, méghozzá pontosan meg nem nevezett, LTE technológiával kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt.

 

 


A Huawei illetékesei elvileg számos alkalommal megpróbálták a tárgyalótermen kívül rendezni a vitát, amely legjobb megoldása véleményük szerint egy keresztlicencelési megállapodás lett volna a cégek közt, ám a ZTE elzárkózott ennek a lehetőségétől. Természetesen az utóbbi vállalat tagadja a kérdéses szellemi tulajdonok illegális felhasználását, és Kínában már másnap vissza is perelte a vetélytársát - nem meglepő módon LTE-s szabadalmak bitorlása miatt.


Az ügy érdekessége, hogy hazánkban a Telenor LTE-hálózatát a ZTE, míg a Vodafonét a Huawei építi ki. A T-Mobile ugyanerre a munkára az Ericssont szerződtette le a napokban, amely szintén perben áll a ZTE-vel, míg a Huawei a Nokia Siemens Networks-ből próbál jelenleg egy jelentősebb összeget kicsikarni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.