Hirdetés

Visszatér a STAMINA mód az Xperia okostelefonodra



|

A Sony kivette a funkciót a Marshmallow frissítéséből, de közkívánatra visszateszi.

Hirdetés

A STAMINA mód az egyik védjegye volt a Sony Xperia Z zászlóshajóknak az évek során. Gyakorlatilag lekorlátozta az appokat, amelyek a készülékek készenléti állapotában nem fértek az internethez, cserébe így nőtt az üzemidő. 

Hirdetés

A Marshmallow-ra frissítéssel a Sony eltávolította a STAMINA módot, elvégre a Doze mód nagyon hasonló a gyári Androidban, így gyakorlatilag feleslegessé tette a Sony megoldását. 

Azonban a Marshmallow esetében a Doze csak bizonyos idő után aktiválódik, például ha az asztalon hagyjuk - ezért a STAMINA módhoz képest a hatékonysága valamivel alacsonyabb. 

Igaz, hogy az Android N ezt a problémát már megoldja és nagy lépést tesz előre, de addig is a Marshmallow okozta változásokat nehezményezte néhány Xperia-tulajdonos. 

Felhasználói kívánságra a Sony ezért úgy döntött, hogy visszaadja a STAMINA módot. Először a bétaprogram résztvevői örülhetnek majd, később normál szoftverfrissítés keretében tér vissza az Xperiákra a funkció. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.