Hirdetés

Viszlát CyanogenMod, helló Lineage OS!



|

Új néven folytatja közösségi Android-disztribúció.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy végre befejeződik a Cyanogen körüli dráma. Múlt héten a CyanogenMod projektből kinőtt vállalat bejelentette, hogy a hónap végével leállítja a nyáron elkaszált Cyanogen OS-hez tartozó összes online szolgáltatást. Néhány órával később a továbbra is közösségi fejlesztésű CyanogenMod Android-disztribúció stábja tudatta, hogy új név alatt és helyen folytatja a nyílt forráskódú projekt.


Hirdetés


A CyanogenMod neve mostantól Lineage OS, a hivatalos webhelyét pedig a lineageos.org címen találják az érdeklődők. Az új disztribúció természetesen a CyanogenMod kódbázisára épül, de a Cyanogen vállalatnak semmiféle köze sincs hozzá, szerverekkel sem járulnak hozzá a projekthez. Már javában folyik új infrastruktúra beüzemelése, a webhelyek és szolgáltatások kialakítása. Várhatóan beletelik majd néhány hétbe, amíg minden visszatér a régi kerékvágásba.


(Forrás: Liliputing | Nyitókép: Maurizio Pesce)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.