Hirdetés

Vízálló iPhone 7: nincs garancia a vízkárra



|

Idővel ráadásul csökken a készülék ellenálló képessége a vízzel és a porral szemben.

Hirdetés

Hiába lett remek készülék az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus, a jackcsatlakozó nyugdíjazása és az AirPods nagy elégedetlenségi hullámot kavart a közösségi oldalakon. 

Hirdetés

Az sem volt túl jó hír, hogy a legnépszerűbbnek ígérkező és néhol már csak novemberre várható kozmoszfekete kiadás idővel tele lesz mikrokarcokkal. Azonban a vízállóság kérdése is problémás. 

Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus víz-és porálló, IP67-es minősítést szerzett a két készülék. Ez azt jelenti, hogy 1 méter mély vízben akár 30 percet is el tud tölteni akármelyik gond nélkül. Ennek ellenére jobb lesz elkerülni a vizet a leendő tulajdonosoknak. 

Az Apple garanciafeltételei szerint a fröccsenések, víz és por elleni védelem nem végleges állapot, annak a foka idővel a normál elhasználódás miatt csökkenhet. Vagyis később már nem bírja olyan jól a vizet az iPhone 7. A feltételek azt is kimondják, hogy amennyiben folyadék miatt sérültek a belső alkatrészek, a garancia nem érvényes

Az új iPhone-ok az első Apple Watch-hoz hasonlóan bírják a fröccsenéseket - azt esőhöz ajánlották, de úszni vagy fürdeni már nem. 

Érdekesség, hogy nem az Apple az egyetlen, amely vízkár esetén nem ad garanciát a vízállónak reklámozott készülékére. A Samsung Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge IP68-as minősítéssel rendelkeznek, mégsem érvényes vízkár esetén rájuk a garancia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.