Hirdetés

Vízálló sport videokamera



|

Kipróbálhattuk a víz- és ütésálló Panasonic SW20 egyik első mintadarabját.

Hirdetés

 

 

panasonicsw20_.jpg

 

Az általunk régebben tesztelt (videón is látható itt) SDR-S10 nyomdokain járó SW20-ból ugyan még nincs hivatalos tesztpéldány, de a Panasonic tegnapi sajtótájékoztatóján néhány percre kézbe vehettük az apróságot. Az igen kis méretű, műanyag burkolatú készüléket szabadtéri, viszontagságos felhasználásra szánták. Túllépve még jelenleg is kapható elődje képességein nem csak por- és ütésálló, hanem vízálló is. 1,2 méter magasból leejtve sem lesz baja és mintegy másfél méter mélységig a tengervizet is bírja. Ezt a bemutatón nem volt alkalmunk kipróbálni, de kézbe vehettük és készíthettünk néhány próbafelvételt. Hasáb alakja és lekerekített élei miatt jól bírja az ütődést, viszont nem túl ergonomikus, kézre álló formájú. MPEG-2 kódolású videókat készít SD/SDHC memóriakártyára. A képminősége ugyan nem éri el a hagyományos készülékekét, de sporteszközhöz képest jó és DVD-re vihető, az előd SD10-es kamera szintjén van. 10-szeres optikai zoommal szerelték fel, ami kategóriájában szokatlanul jó, viszont az optikai képstabilizátor hiányát érezni lehet. Más kérdés, hogy az összetett, mechanikát is magába foglaló O.I.S. rendszer nem bírna ki ekkora ütődést...

 

 

panasonicsw20inhands_.jpg

  A képgalériához katt a képre!


Elöljáróban annyit, hogy az SW20 igazi sport- és kiránduló eszköz, amit most már strandra is magunkkal vihetünk - csak arra vigyázzunk, hogy el ne lopják. Női érdeklődők számára piros színben is elérhető.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.