Hirdetés

Vodafone: garantált a 2 megabites letöltés



|

A vállalat jövőre 99 százalékra növeli a 3G-lefedettségét.

Hirdetés

A telekommunikációs cég a napokban bejelentette, hogy a lakosság 45,9 százaléka számára elérhető 3G/HSPA-hálózatán felemelte a garantált le- és feltöltési sebességeket: HSDPA esetén már 2 megabites (256 kbyte/s) sávszélességet ígér, míg a HSUPA minimum célértéke 0,78 megabitre (~100 kbyte/s) emelkedett.

 


A garantált sávszélesség jelen esetben olyan átviteli sebességet jelent, amely a hivatalosan lefedett csatlakozási pontokon az esetek legalább 80 százalékában rendelkezésre áll. A Vodafone nemrég egyébiránt jelentős hálózatfejlesztésbe kezdett a Huawei-el karöltve, 400 új bázisállomást fognak a közeljövőben üzembe helyezni, lecserélik a 2G infrastruktúrát, bővítik a 3G-s modulokat, továbbá LTE-képessé teszik a komplett hálózatot.


Rendkívül érdekes még, hogy a Vodafone szerint 2012-re már a lakosság 99 százaléka számára lesz elérhető a cég által nyújtott szélessávú mobilnet, amely komoly fegyvertényt fog jelenteni a T-Mobile, és Telenor elleni csatában - előbbi büszkélkedhet jelenleg a legtöbb előfizetővel, míg utóbbi már szintén elkezdte kiépíteni az LTE-hálózatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.