Hirdetés

Vodafone: gyors mobilnet a lakosság 99%-nak



|

A Huawei segítségével elvégzett fejlesztések eredményeként a hálózat teljes egészében LTE (4G) képes lesz.

Hirdetés

A magyar telekommunikációs iparág legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét jelentette be dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója, valamint a kínai Huawei képviselői. A beruházás eredményeképpen hazánk szinte minden lakosa számára elérhető lesz a Vodafone mobilinternetes hálózata. A hálózatfejlesztéssel a Vodafone magyarországi befektetéseinek összértéke megközelíti a 1,5 milliárd eurót.

 

Az első, teljes mértékben magyarországi kis- és középvállalkozó beszállítók közreműködésével legyártott Vodafone-Huawei bázisállomást a sajtótájékoztatón a Huawei nevében Jiang Huanquan adta át ünnepélyes keretek között dr. Beck Györgynek.

 

A fejlesztés a 2007-ben megkezdett hálózati modernizáció következő szakasza lesz, amely jelentős mértékben elősegíti a magyarországi digitális infrastruktúra fejlődését. Ennek keretében lecserélik a 2G, és bővítik a 3G hálózati elemeket, és további közel 400 bázisállomást építenek. Ez azt jelenti, hogy a nagysebességű mobilinternet hálózat lakossági lefedettsége is közel 99%-osra bővül, amely számos, a szélessávú internettől korábban elzárt település számára nyithatja meg a digitális világot. A leszakadó térségek érdekeit figyelembe véve a modernizáció során a Vodafone tervei szerint első lépésben olyan területek fejlesztésére kerül sor, ahol korábban egyáltalán nem volt elérhető a nagysebességű mobilinternet, sőt még a vezetékes internet sem minden esetben.

 

A hálózatfejlesztés eredményeképp a Vodafone teljes hálózata LTE (4G) képes lesz. Az új bázisállomások és egyéb hálózati elemek a legkorszerűbb technológiát képviselik, így a Vodafone hálózata nemcsak a mobilinternet sebessége és lefedettsége, hanem különlegesen alacsony energiafogyasztása szempontjából is élenjáró lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a teljes hálózaton elérhető lesz ez EDGE, a 3G-vel lefedett területeken pedig 14,4/5,2 Mbps (letöltés/feltöltés) elméleti sávszélességet biztosít majd a Vodafone.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.