Hirdetés

Warezt kínáló programboltok kerültek a Play Áruházba



|

Mostanra persze mindkét alkalmazást törölték a Google illetékesei.

Hirdetés

Az Android hivatalos programboltja közismerten liberálisan áll hozzá a feltölthető alkalmazások köréhez, azonban a Play Áruházzal rivális boltokat például pont nem lehet terjeszteni benne (ezért kell APK-ban letölteni az Amazon App Store-t is), továbbá a warez tartalmak direkt vagy indirekt kínálgatása is tiltott.


Hirdetés


Az Android Police beszámolója alapján a mostanra eltávolított BlackMart és Hi App There programok egyszerre szegték meg mindkét említett szabályt, ugyanis crackelt androidos alkalmazások letöltését tették lehetővé. Valójában nem klasszikus áruházak voltak, csupán reklámokkal teletömött warez webhelyeket felületeit mutogatták, a felhasználóknak manuálisan kellett telepíteniük a letöltött APK-kat. A rendkívüli egyszerűségüknek köszönhetően a boltok semmilyen engedélyt sem kértek az androidos eszközök tulajdonosaitól, talán ezért is csúszhattak át a Google ellenőrzésein.



A március óta elérhető BlackMart alkalmazás 100 ezret meghaladó, míg a májusban publikált Hi App There 10 ezernél is több letöltésig jutott. Az alkalmazások mögött látszólag ugyanaz a személy vagy csoport áll.


(Nyitókép: DocChewbacca)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.