Hirdetés

WebGL kerül az androidos Chrome-ba



|

A következő verzióban rengeteg látványos újdonság fog debütálni.

Hirdetés

Néhány nappal az „asztali” és mobilos Chrome 29 elérhetővé tétele után a Google ejtett néhány szót a böngésző következő androidos verziójának újdonságairól, amelyek alapján az eddigi legjelentősebb frissítésről van szó. Elsőként megemlítendőek az új gesztusok: a megnyitott fülek közt a címsorban való vízszintes húzogatással lehet váltani, ugyanitt lehúzással megjelenik az összes fület felsoroló felület, továbbá szintén lehúzással listáztatható a menügomb tartalma is.

Hirdetés


Fellélegezhetnek a képekre keresők, hiszen a Chrome for Android 30-ban hosszan kell csak nyomni a kiválasztott fotóra, a megjelenő környezeti menüben pedig ki kell választani a képkeresést. A böngésző papíron talán legnagyobb dobásának a WebGL támogatása nevezhető, ám ez a funkcionalitás csak felső kategóriás grafikus processzorokkal szerelt készülékeken lesz elérhető.


További fontosabb érdekességek: a weblapok lekérhetik valós időben a gyorsulásmérő és giroszkóp állapotát, továbbá a JavaScript Media Source kiterjesztésének hála lehetőség nyílik például adaptív bitrátájú videostreamelésre. Az érdeklődők további technikai érdekességeket a Chromium blogon olvashatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.