Hirdetés

Will.i.am okosórájához sokat kell beszélni



|

A zenész legújabb kütyüjéhez nem kell okostelefon, saját SIM-kártyát kapott.

Hirdetés

William Adams, közismertebb nevén will.i.am igazi geek, aki nem csak használ, de ki is talál számos kütyüt. 2014-ben piacra dobott okosórája, a Puls ugyan csúfosan megbukott az Egyesült Államokban, ez azonban nem szegte kedvét. A zenész állítja, hogy csapatával tanultak az akkor elkövetett hibákból, s a Dial már erős vetélytársa lesz az Apple Watch vagy éppen a Samsung Gear eszközöknek.

Hirdetés

Az 1,63 hüvelykes kijelzővel szerelt Dial több szempontból is szokatlan megoldásokkal kísérletezik, kezelése például túlnyomó részt hangutasításokkal történik, és kapott egy 2MP-es előlapi kamerát is. Az órába egy 4G képes SIM-kártyát helyezhetünk, will.i.am ugyanis nem egy csak okostelefonnal összepárosítva teljes értékű, hanem egy önmagában használható eszközt képzelt el.

A saját fejlesztésű AneedA operációs rendszer természetesen rendelkezik a hagyományos funkciókkal (email, sms, zenelejátszó, fitnesz app), keresőmotorral azonban nem. Helyette a különféle partnerek által biztosított információkat érhetik el a felhasználók, például a Yelp listáit vagy a Wolfram Alpha tudásbázisát. A Dial egyelőre ismeretlen áron, áprilisban lesz elérhető az Egyesült Királyságban, kezdetben kizárólag előfizetéses konstrukcióban, ajándék Bluetooth headsettel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.