Hirdetés

Windows 10 és Android is fut a Xiaomi MiPad 2 táblán



|

Kiváló áron kerül piacra az Intel Atom processzoros eszköz.

Hirdetés

Érthetetlen okból a kínai Xiaomi továbbra sem képes befejezni az Apple termékek kinézetének másolását, ám ennek ellenére a minőségi, tipikusan remek ár-érték arányú eszközeinek köszönhetően továbbra is megérdemli a figyelmet. A vállalat most bemutatta a MiPad 2 névre hallgató új táblagépét, amely legnagyobb érdekességét az adja, hogy Android mellett Windows 10 operációs rendszerrel is megvásárolható lesz (dual-bootra nincs lehetőség).

Hirdetés


Operációs rendszertől függetlenül ugyanaz a hardver található a fémházas eszközben, ugyanis a gyártó valamelyik ARM helyett az Intel Atom X5-Z8500 processzor mellett tette le a voksát. Emellé 2 GB RAM és 16 / 64 GB háttértár jár, bár a Windows 10 rendszert futtató MiPad 2 csak 64 gigás háttértárral lesz elérhető. Ezzel semmi gond sincs, ugyanis a táblagép 16 gigás verziója olyan 150, míg a 64 gigás körülbelül 200 dollárba fog kerülni.


A tablet további érdekesebb specifikációi: 7,9 hüvelykes és 2048×1536 pixeles érintőkijelző, 5 / 8 megapixeles kamerák, USB Type-C csatlakozó, 6190 milliamperes akku. Egyelőre nem tudni, hogy a Xiaomi MiPad 2 mikor érkezhet meg Európába, az idei évben várhatóan csak Kínában válik majd elérhetővé.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.