Hirdetés

Windows 7-es tablet az ExoPC-től



|

Arany középút a teljesítmény, funkcionalitás, és akkumulátoros üzemidő közt.

Hirdetés

Az utóbbi néhány hónapban a tablet kifejezés - legalábbis a köztudatban - erőteljesen elkezdett összeforrni az ARM-processzorokkal, elsősorban az Apple iPad kirobbanó sikere után. Ettől függetlenül nem szabad elfeledkezni az x86-ös architektúra / Windows 7 duóról sem, amelyek alkalmazása mellett továbbra is sok érv áll - elsősorban a széleskörű funkcionalitás.

 

 


Rendkívül jó példa erre az ExoPC nevű vállalat Slate névre keresztelt készüléke: a multitouch érintőkijelzője 11,6 col átlójú, és 1366×768 pixel felbontású. A motorháztető alatt egy Intel Atom N450-es processzor dolgozik, 2 GB memóriával megfejelve, a grafikus vezérlő pedig a CPU-ba integrált GMA 3150-es.


Az egyéni felülettel ellátott Windows 7 Home Premium operációs rendszer modelltől függően egy 32 vagy 64 gigabájtos SSD-n kaphat helyet, a háttértár ráadásul akár 32 GB-os memóriakártyával is bővíthető. Vezeték nélkül Bluetooth és Wi-Fi segítségével is képes kommunikálni, ezen felül került még a házra két USB-kapu, egy hangkimenet, és egy mini HDMI-csatlakozó is.


A webkamerája 1,3 megapixel felbontású, a beépített sztereó hangfalpár pedig összesen 3 Watt teljesítmény leadására képes. Sajnos nem tudni, hogy az ExoPC Slate-be milyen akkumulátor került, azonban elvileg 5 órát is kibír általános használat mellett a 295 x 195 x 14 mm méretű, és 950 gramm tömegű tablet. Az Egyesült Államokban szeptember elején fog a boltok polcaira kerülni, az árát egyelőre nem kötötték az orrunkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.