Hirdetés

Windows 8: akár mobilokon is használható



|

A Microsoft következő operációs rendszerére épülő mobilt kíván jövőre piacra dobni az ITG.

Hirdetés

Nagyjából két évvel ezelőtt a kínai ITG az XPPhone névre hallgató okostelefonjával hívta fel magára a nemzetközi sajtó figyelmét, bár eszköz tulajdonképpen inkább egy Intel Atom processzorral szerelt, telefonálásra is alkalmas tablet volt, amelyen - nevéből is sejthetően - Windows XP futott.

 

 


A gyártó nemrég bejelentette, hogy már tervbe van véve a készülék utódjának kiadása, a nem túl fantáziadúsan elnevezett XPPhone 2-n Windows 7, vagy Windows 8 fog futni. Utóbbi miatt kérdéses igazán, hogy mikor kerülhet piacra a telefon, hiszen a redmondiak új rendszere vélhetően csak jövő őszre fog elkészülni, így az ITG munkatársainak gyorsan kell majd dolgozniuk, amennyiben még 2012-ben a boltok polcain kívánják látni a terméket.


Sajnos a várható hardveréről is csak általánosságokat árultak el a kínaiak: elvileg 4,3 colos érintőkijelző, 112 GB háttértár, 1,6 gigahertzes processzor, és 2 GB operatív memória kerül majd az eszközbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.