Hirdetés

Windows Phone 7 a középkategóriában is



|

Stephen Elop szerint 100 ezer forint alatt is képesek lesznek a redmondiak rendszerével szerelt mobilokat piacra dobni.

Hirdetés

Körülbelül másfél hete gyökeresen forgatta fel a mobilos világot a Microsoft és a Nokia közös bejelentése, amely szerint a finn cég a jövőben Windows Phone 7-es mobilokat fog gyártani. Ami ennél is döbbenetesebb, hogy vélhetően jövőre már egyáltalán nem fognak symbianos okostelefonok érkezni a vállalattól, kizárólag a redmondiak rendszerével dolgoznak majd.

 

 


Ezzel az a fő probléma, hogy a Windows Phone 7-nek meglehetősen komoly hardver kell, így jelenleg nem lehet veszteség nélkül 100 ezer forint alatt ezzel a rendszerrel szerelt készüléket piacra dobni. A Nokia jelenleg két platformot használ: az S40 az alsókategóriás telefonjaikon fut (körülbelül 40 ezer forintos árhatárig), míg a közép- és felsőkategóriás eszközeiken Symbian teljesít szolgálatot.


Utóbbi rövidesen bekövetkező nyugdíjazása miatt azonban sokakban felmerült a jogos kérdés, hogy mi lesz a 40-100 forint közötti készülékekkel. Stephen Elop pénteken egy interjúban elmondta, hogy ezen piaci szegmens ellátásával sem lesz gond a jövőben, meggyőződése szerint képesek lesznek itt is helytállni a Windows Phone 7-tel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.