Hirdetés

Windowsba költözhetnek az Android alkalmazások



|

A BlueStacks elérhetővé tette virtualizációs eszközét, amellyel az Android alkalmazások is elindíthatók Windows alatt.

Hirdetés

Eddig csupán a fejlesztőknek szánt emulátorokkal lehetett működésre bírni az Android alkalmazásokat Windows rendszerek alatt, ám egy amerikai startup cég úgy gondolta, hogy e lehetőséget a végfelhasználók számára is elérhetővé teszi, egy egyszerűen telepíthető és kezelhető segédprogramon keresztül. A BlueStacks App Player megoldásuk első publikus alfa tesztverzióját a mai napon elérhetővé tették, így immár bárki kipróbálhatja azt.

 

 



A megoldás előnye, hogy virtualizált rétegként képes a Windows eszközeit és illesztőprogramjait is használni, így akár nyomtathatunk is az androidos programokból. Hogy mindez mire jó? A fejlesztő oldalán található információk alapján hamarosan elérhető lesz a Windows 7-tel felszerelt ViewSonic ViewPad 10 Pro táblagépük, amelyet a megoldásukkal is felszerelnek, így a felhasználóknak nem kell választaniuk a két rendszer közül. Megkapják mindkettőt.

 

 



Ez első nyilvános változat beépítetten 10 androidos alkalmazást tartalmaz, amely összesen 26 különböző programot képes maximum kezelni. A bővítés egyrészt megvalósítható egy Facebook csatlakozóval a BlueStacks csatornáján keresztül, ahol a Windows böngészőjén keresztül kiválaszhatjuk a telepítendő alkalmazások, ezen felül a szolgáltatás egy cloud connect megoldással is rendelkezik, amellyel a felhasználók a telefonjukon keresztül is átküldhetnek programot a Windowsos lejátszónak. A program a fejlesztője ígérete szerint a későbbiekben is ingyenes lesz, míg a fizetős változata nem csak 26, hanem végtelen számú androidos alkalmazást is tud majd kezelni.

 

 



Tapasztalatunk alapján a virtualizációs megoldás erős gépet kíván, így egy egyszerűbb konfiguráción ne várjunk tőle zökkenőmentes működést. Plusz néhány szoftver nehezen működik egér mellett, így inkább érintőképernyő mellett érdemes velük foglalkozni. Fontos emellett, hogy a megoldás minialkalmazásként jelenik meg Windows alatt, ezért használatához mindenképpen engedélyezzük utóbbiakat, ha korábban letiltottuk a rendszer eme szolgáltatását a nagyobb teljesítmény érdekében.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.