Hirdetés

WP 7: vége a MarketPlace uralmának



|

A Microsoft rendszere is megkapta a maga jailbreakjét.

Hirdetés

Tegnap három úriember megfeszített munkájának köszönhetően letölthetővé vált a Windows Phone 7 operációs rendszert futtató mobilok eddigi talán leghasznosabb programja, a ChevronWP7. A szoftver lényegében ugyanarra a célra szolgál, mint az Apple iOS esetében a jailbreak, a segítségével bármilyen alkalmazást fel lehet telepíteni a telefonra.

 

ChevronWP7
ChevronWP7

 


Ehhez csak egy Windows XP SP2/Vista/7 rendszert futtató számítógépre, egy adatkábelre, és természetesen egy WP 7-es mobilra van szükség. A művelet rendkívül egyszerű: ki kell kapcsolni a telefonon a PIN-es védelmet, majd telepíteni kell az ezen a linken elérhető tanúsítványt, végül a ChevronWP7-ben rá kell kattintani az „Unlock" gombra.


A készítők kiemelték, hogy a programnak nem célja a tört szoftverek forgalmazásának elősegítése, ehelyett a platformra való könnyebb fejlesztést/tesztelést kívánják általa lehetővé tenni. Ettől függetlenül a ChevronWP7 valószínűleg egy Cydia-szerű különálló bolt létrejöttét fogja eredményezni, hiszen aki a MarketPlace-en kívánja értékesíteni az alkalmazását, annak nincs szüksége rá - pontosabban szólva nem tudja kihasználni az előnyeit. Ez a Microsoft szabályozásából fakad: a regisztrált fejlesztők képesek tesztelni a mobiljaikon a szoftverüket, viszont például saját API-kat továbbra sem használhatnak.



Kapcsolódó link:


ChevronWP7 hivatalos weboldal

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.