Hirdetés

WP7: visszaállítható a tört készülékek szoftvere



|

A Walshed nevű alkalmazással újra hivatalos vágányra terelhetőek azon telefonok, amelyekre a türelmetlen gazdájuk idő előtt telepítette a NoDo frissítést.

Hirdetés

Nem volt éppen drámamentes eddig a Windows Phone 7 frissítéseinek története: a Microsoft először február végén adott ki egy apró javítást a rendszerhez, amely elvileg garantálta volna a március közepére ütemezett, másolás/beillesztés funkciót hozó NoDO (No Donut) telepítésének sikerességét.


Sajnos egy apró malőrnek köszönhetően egyes Samsung okostelefonok esetében a patch tönkretette a készülékeket, kellemetlen pillanatokat okozva mind a jóhiszemű vásárlóknak, mind a koreai cégnek. Pár nappal a krízis megoldása után a redmondiak újból sikeresen kivívták a nép haragját, hiszen elhalasztották a NoDo kiadását.


A nagyobbacska javítás végül március végén kezdett el szállingózni egyes készülékekre, ám mint kiderült, a korábbi ígéretekkel ellentétben az átfogó teszteléseknek, és bürokratikus útvesztőknek hála rendkívül lassú a folyamat - egyes felhasználók a mai napig nem kapták meg a NoDo-t. Nem kellett sokat várni a nem hivatalos megoldásra, a ChevronWP7 csapata elérhetővé tett egy programot, amellyel bármely Windows Phone 7-es mobilra fel lehetett telepíteni a frissítést.


Az eszköz pár nappal a kiadása után a Microsoft nyomására elérhetetlenné vált, hiszen a cég szerint az tönkretehette a telefonokat, vagy legalábbis egyes így frissített készülékekre nem lesznek elérhetőek a jövőbeli foltozások. A szoftver készítői emiatt ma kiadtak egy Walshed névre hallgató újabb programot, amely segítségével a nem hivatalosan felturbózott telefonok szoftverét vissza lehet állítani az eredeti állapotba, így azokra is telepíthetőek lesznek a Microsofttól érkező patchek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.