Hirdetés

WWDC 2011: iOS 5 és iCloud



|

Rövid összefoglaló az almások mobilos újdonságairól.

Hirdetés

A MacWorld tegnap élőben közvetítette Steve Jobs előadását a WWDC-ről, most pedig gyorsan összefoglalnánk az iOS 5-ös, és az iCloudos bejelentéseket. Az operációs rendszer legújabb változata valamikor az ősszel lesz elérhető az iPhone 3GS/4-re, az iPadekre, és a két legutóbbi iPod Touch-ra.

 


A szoftver legnagyobb újdonsága talán az új értesítési rendszer: az Apple lényegében lemásolta az Androidban használt megoldást, az összes program egy lehúzható képernyőre küldheti az üzeneteit. Bemutatkozott a kimondottan magazinok összegyűjtésére kitalált Newsstand alkalmazás, a Twitter rendszerszintű integrációt kapott, a Safari füles böngészéssel bővült, az e-mail kliensben már lehet formázott levelet írni, és az iOS-t számítógép nélkül is lehet majd frissíteni.

 

Apple iCloud
Apple iCloud

 


A WWDC másik fontos mobilos bejelentése az iCloud volt, amely nevéből már sejthető, hogy egy online háttértárról van szó. A MobileMe szolgáltatást váltó, ingyenes megoldás az Apple összes eszközén bemutatkozik, és a csatlakoztatott készülékeken szinkronban tartja az adatokat.

 

Ebbe beletartoznak az iTunes segítségével megvásárolt zenék (maximum 22 ezer dalt lehet vele tárolni), ezen felül 5 GB helyet kap minden felhasználó az egyéb állományainak - például az iPhone-nal készített fotók így automatikusan megjelennek a felhasználó Macbookján is, az eredetileg ott fogadott e-mailek pedig az iPadjén. A szolgáltatás egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el, az iOS 5 debütálásával együtt válik publikussá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.