Hirdetés

Yahoo: nem tehetünk a WP7-es plusz forgalomról



|

A keresőcég szerint a Microsoft hibája a többeknek extra kiadást okozó adatszivárgás.

Hirdetés

Elsősorban a tengerentúli sajtóban már elég régóta szóbeszéd tárgyát képzi a Windows Phone 7 kapcsán a „fantom adatforgalom" rejtélye: sokak szerint a készülékük akkor is kommunikál a mobilhálózattal, mikor erre semmi oka sincs, ez pedig kellemetlen hatással van a számlájukra.

 

 

A Microsoft nem sokkal az ügy kipattanása után természetesen elkezdte kivizsgálni a problémát, végül január utolsó napján megerősítették a létezését. Mint kiderült, a hiba valóban nem érint mindenkit, hiszen a Yahoo Mail alkalmazás okozza, amely a redmondiak szerint rosszul szinkronizál a telefon beépített e-mail kliensével, és emiatt szükségtelen adatforgalmat okoz.

 

A Yahoo eddig nem kommentálta az ügyet, de most megtört a jég: véleményük szerint a problémát valójában az okozza, hogy a Microsoft nem szabványosan implementálta a Windows Phone 7-be az IMAP-protokoll támogatását. Mint kifejtették, az alkalmazásuk számos egyéb platformon (többek közt iOS-en, és Androidon) is elérhető, és azokat nem érinti a hiba, de természetesen dolgoznak a szóban forgó verzió módosításán.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.