Hirdetés

Youtube videók hangjával is támadhatóak a mobilok



|

Koncepciószinten már bizonyították a támadás kivitelezhetőségét.

Hirdetés

Megfigyeléseink alapján az Apple Siri és Google Now hangasszisztensek egyelőre inkább csak érdekességek, a mobilozók többsége maximum kíváncsiságból próbálta ki a szoftvereket. A mindennapos használat elmaradásának több oka is lehet: sokaknak egyszerűen nincs szükségük ezekre az asszisztensekre, mások a privát szférájukat féltik, plusz általánosságban véve feszélyezően szokatlan egy telefonhoz beszélni.


Hirdetés


Most újabb indokot kaptunk arra, hogy miért érdemes inkább kikapcsolni az asszisztenseket, vagy legalábbis letiltani a mikrofonon keresztüli folyamatos hallgatózásukat. A Berkeley Egyetem és a Georgetown Egyetem kutatói bebizonyították, hogy akár videók hangján keresztül is adhatóak álcázott parancsok a nézők készülékeinek, ugyanis az utasítások eltorzítása és háttérzajba mosása ellenére a készülékek megérthetik azokat.



Természetesen nem a fenti egyetemek kutatóinak jutott először az eszükbe ez a hackelési lehetőség. A számítógépes biztonsággal foglalkozó francia állami ügynökség (ANSSI) tavaly demonstrálta, hogy lehetséges rejtett hangparancsokkal teljes irányítást szerezni a iOS-es és androidos mobilok felett. A megoldásuk csak bedugott fejhallgatóval működött, ugyanis a headset zsinórjait antennaként használták, a támadáshoz használt elektormágneses jeleiket a füles mikrofonjából jövő beszédként értelmezték a mobilok.


(Forrás: WCCFTech | Nyitókép: TNW)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.