Hirdetés

ZTE Blade L2: a megfizethető minőség



|

Komoly hardverrel rendelkezik a feltöltőkártyával 30 ezer forintba kerülő készülék.

Hirdetés

A karácsonyi slágertermékek közé mostanra bekerültek az okostelefonok is. Ez nem meglepő annak fényében, hogy már baráti áron kaphatóak nagyon korrekt modellek, ráadásul magunknak és másoknak vásárolva egyaránt praktikus ajándékról van szó. A hazánkban kapható egyik legjobb ár/érték arányú modellt az 5 hüvelykes kijelzőjű ZTE Blade L2 képezi, amely egy SIM-es és feltöltőkártyás változata a napokban olyan 30 ezer forint környékén válik elérhető a Telenor kínálatában. A telefonból egyébként kapható dupla SIM-es verzió is, amely kártyafüggetlenül olyan bruttó 40 ezer forintért vásárolható meg a mobilok értékesítésével foglalkozó üzletektől.

Hirdetés


Megnyerő külső

A fehér színben kapható ZTE Blade L2 formavilágát az egyszerűség, letisztultság és elegancia szavakkal lehet a legjobban jellemezni. Ebben az árkategóriában időnként problémák akadnak az anyaghasználattal és összeszerelési minőséggel, azonban a ZTE figyelmet fordított arra, hogy ezek kapcsán ne érhesse kritika a ház elejét.

ZTE Blade L2


A ház elejénél tartva a telefon előlapját egy 5 hüvelykes és 854×480 pixeles kapacitív érintőkijelző uralja, az árcédulát figyelembe véve ez egy szokatlanul nagy méretű megjelenítő. A TFT panel felett videotelefonálásra használható VGA kamera, hangszóró, távolságérzékelő és fényérzekeló találhatóak. Alatta az Android szabványos kezelőgombjai érhetőek el, divatos módon érintésérzékeny kivitelben.


A ZTE Blade L2 tetején a headset csatlakoztatására használható audio Jack található, a baloldalán a hangerőszabályzó kapott helyet, a jobboldalára a bekapcsológomb került, a töltésre és adatátvitelre használható microUSB kaput pedig az alján találják a vásárlók.

ZTE Blade L2


A telefon hátlapját szintén a nemes egyszerűség jellemezi: akad rajta egy ZTE logó, egy hangszórórács, továbbá egy autofókuszos és LED-vakus, 8 megapixeles kamera. Ez eddigiekből sejthetően a hátlapot bármikor lepattinthatja a tulajdonos.


A műanyag takarólap alatt bújik meg a ZTE Blade L2 nem cserélhető akkuja, modelltől függően egy vagy kettő darab normál méretű SIM fogadására alkalmas foglalat, továbbá a microSD bővítőhely. A készülék 142.5 × 72.2 × 8.95 mm méretű, a 2000 milliamperes akkujával együtt 166 grammot nyom.


Nem csak kívül ragyog

A ZTE Blade L2 esetén a teljesítményben sem fog csalódni a felhasználó, a telefon ugyanis jóval többet tud a kategóriában megszokottnál. A lapkakészlete MediaTek MT6582M típusú, amely azt jelenti, hogy négymagos és 1,3 gigahertzes processzor és Mali-400MP2 GPU dübörög a motorháztető alatt, jelen estben 1 GB rendszermemóriával megspékelve. Mindez lehetővé teszi, hogy a készülék gyorsan, mindenféle akadozástól mentesen futtassa az Android 4.4.2 operációs rendszert.

ZTE Blade L2


A témánál tartva a ZTE saját felületével ellátott szoftver kiemelendő tulajdonsága, hogy a feltelepített alkalmazásoktól utólag megvonhatunk egyes jogosultságokat, a lehetőséggel nagy mértékben növelhető a privát szféránk védelme. Ezt a funkcionalitást eddig csak egyéni Android-disztribúciókban láttuk, a többi nagy mobilgyártó nem merte meglépni a beépítését, de a ZTE szerencsére nem fél a fogyasztók kezébe adni az információik feletti irányítást. Nagy bajt nem lehet vele okozni: ha véletlenül megbénítanánk egy alkalmazást, akkor csak vissza kell neki adni a túlbuzgón megvont jogosultságot.


A szoftveres funkció egyébként az igen baráti áron (12 990 Ft) megvásárolható ZTE Kis II Max készülékben is elérhető. A TESCO üzleteiben kapható feltöltőkártyás készülék főként a jó ár/érték arányával tűnik ki piacon. 4 hüvelykes és 800×480 pixeles kijelző, 3 megapixeles és fixfókuszos kamera, kétmagos és 1 gigahertzes MediaTek processzor, 512 MB RAM, 4 GB ROM és HSPA+ modem is található benne.

ZTE Kis II Max


Az eredeti gondolatmenethez visszakanyarodva a ZTE Blade L2-be összesen 4 GB beépített háttértár került, amelyből körülbelül 2 GB érhető el felhasználó számára. A probléma természetesen gyorsan megoldható egy microSD memóriakártya behelyezésével, a mobil maximum 32 gigabájtosat képes kezelni.


A ZTE modellje kommunikáció terén is hozza a szintet: a beépített A-GPS lapkának köszönhetően használható navigációra, a Bluetooth 3.0 segítségével különféle kütyük csatlakoztathatóak hozzá, van benne Wi-Fi 802.11n vezérlő. Természetesen mobilnetezni is lehet a Blade L2-vel, a HSPA+ modemje maximum 21 Mbit/s letöltési és 5,76 Mbit/s feltöltési sebességre képes.


Az árkategória egyik legjobbja

Az FM rádióval és gyorsulásmérővel is felszerelt ZTE Blade L2 kiváló választás mindazoknak, akik szeretnének egy csinos, könnyen használható, zökkenőmentesen működő okostelefont, ám valamilyen okból nem kívánnak mélyen a zsebükbe nyúlni. Ideális karácsonyi ajándékként is, magunknak és szeretteinknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.