Hirdetés

Hisense H55U7A - megfizethető ULED



|

Immár Magyarországon is megvásárolható az OLED technológia egyik fő riválisa, ráadásul a H55U7A rendkívül nagy képátlót kínál szinte fillérekért.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt még luxuscikknek számítottak az Ultra HD felbontású tévék, napjaikban viszont már a legjobb vételeket jelentik. Egy bizonyos képátló felett nem is érdemes Full HD modellekre beruházni, máskülönben a felvételek közelről nézve pixelesek lehetnek. A 4K kijelzők viszont hosszútávú befektetést jelentenek, azaz 4-5 évig - a 8K készülékek és műsorok érkezéséig - üzembiztosan ki tudják szolgálni bármely család kívánságait. Bemutatónk szereplője esetén a Hisense sem adta alább az Ultra HD felbontásnál, az 55 hüvelykes paneljén kellően részletgazdag bármilyen felvétel, az optimális megjelenítés érdekében ráadásul HDR-tartalmakat is átküldhetünk a tévére. A készülék ugyanis HDR10, HLG és HDR Plus minősítéssel is rendelkezik. 

Hirdetés

A H55U7A az ULED szériát erősíti, amelyet nem érdemes összekeverni az OLED-del, mivel teljesen más technológiáról van szó. Az ULED gyakorlatilag egy LED tévé, míg előtte az "U" betű az Ultra kifejezést, és azon belül is 20 különleges szabványt is jelöl. Az ULED készülékekben ennek megfelelően megtalálható az ultra széles színtér, az ultra lokális megvilágítás, a 4K felbontás és a mozgássimítás. Azaz a készülék a szimpla oldalsó megvilágítás helyett zónákra osztja fel a panelt, így azt nem egységesen próbálja megvilágítani, hanem részenként, minek köszönhetően lehetségessé válik, hogy míg a képernyő jobb felső sarkában ragyog a nap, a bal alsóban sötét árnyék jelenik meg. A H55U7A tizenhat különböző zónát különböztet meg, ami jó hatással van a képteljesítményre, színei természetesek, nem jellemző rá a túlszaturáltság.

A Hisense okostévé platformja a VIDAA U2.5 is rendelkezésünkre áll, amely magyar nyelvű felülettel is rendelkezik. Applikációgyűjteményében többek között a Netflix, a YouTube, a DailyMotion, a Plex, a Euronews és a Deezer is megtalálható, a Netflix ráadásul egy dedikált gombot kapott a távirányítón, így tartalmait - a bekapcsolással együtt - két gombnyomással érhetjük el. A menüjében böngészhetünk a további elérhető programok, valamint az ajánlott felvételek között, és természetesen vezérelhetjük a képrögzítést és a médialejátszót. Utóbbit mindenképpen érdemes kiemelni, hiszen "mindenevő", rendkívül széles konténer és kodektámogatással rendelkezik. A H55U7A hátlapján négy darab HDMI - közülük kettő darab 2.0-s -, két darab USB, valamint kompozit, Ethernet és optikai, CI+ kapu sorakozik, ami széleskörű csatlakozási lehetőséget kínál. A készülék tehát jól felszerelt, viszont az ára rendkívül pimasz, hiszen már 230 ezer forinttól megvásárolható az 55 hüvelykes kiadása, miközben sok konkurensnél ebbe az ársávba csak a 42 hüvelykes modellek férnek bele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.