Hirdetés

Mitől okos egy légkondi?



|

Ha megfelelő klímát keres az ember, akkor egyre gyakrabban jön szembe az okos klíma vagy wifis légkondi kifejezés, de vajon pontosan mit is jelent ez? És miért jó ez annak, aki hűsölni szeretne otthonában?

Hirdetés

Sokkal egyszerűbb a képlet, mint gondolnánk: az okos légkondi gyakorlatilag olyan eszközöket jelent, amelyek wifis eléréssel rendelkeznek, és egy külső alkalmazással lehet őket - rendkívül kényelmesen - irányítani. Ez pedig az egyik legjobb dolog, amit a szeletelt kenyér óta feltaláltak, gondoljunk csak bele néhány általánosan előforduló esetbe! Ha például elindulunk a nyaralóba, ahol hetek óta nem jártunk, már jó előre "felhívhatjuk" az ottani klímánkat a csatolt mobilapp segítségével, hogy mire leérünk, a belső hőmérséklet már kellemes legyen. De nézzük fordítva a dolgot: ha elindulunk nyaralni, nem kell a határról visszafordulni azért, mert nem emlékszünk, lekapcsoltuk-e az otthoni légkondit, ezt pár gombnyomással a világon bárhonnan ellenőrizhetjük és szükség esetén pótolhatjuk.

Hirdetés

A Hisense légkondik közül a Silentium 2,6kW és 3,5kW, valamint az ECO 7kW modellbe opcionálisan szereltethető wifi vevő, ami elsőre felesleges luxusnak tűnhet, de ha az ember megismerkedik a szolgáltatás kényelmével, akkor nagyon könnyű hozzászokni a jóhoz. Persze sokan pont azért tartanak az okoseszközöktől, mert félnek azok kezelésétől, bonyolultnak tartják, de szerencsére ma már nem szükséges telefongurunak vagy műszaki zseninek lenni ahhoz, hogy felfedezzük ezen szolgáltatás előnyeit.

Ilyen egyszerűen telepíthető

Ha van a lakásunkban működő wifi hálózat (márpedig ez ma már nem egy futurisztikus gondolat), akkor a klímaszerelés után pár perc alatt máris elérhetjük, hogy telefonnal vagy táblagéppel lehessen irányítani a légkondit. Ez nem csak azt jelenti, hogy a lakásban helyettesíthetjük okoseszközzel a távirányítót, hanem bárhonnak az interneten keresztül bekapcsolhatjuk, kikapcsolhatjuk, programozhatjuk, ellenőrizhetjük a klímát (igen, még analitika is van, ha valaki biztosra akar menni). Tehát például távolról elindíthatjuk a hűtést, hogy hazaérve már kellemesen hűvös lakás fogadjon, vagy éjszakára programozhatjuk az elalvást, a halk működést, a fűtési funkciót, vagy tényleg bármit, amire egy Hisense klíma képes. Nem kell mást tennünk, mint megkeresni a Hi-Smart AC nevű alkalmazást Google Play Store-ban vagy iOS App Store-ban, és telepíteni a telefonunkra vagy táblagépünkre.

Ezek után egy gyors regisztráció szükséges, e-mail címet megadva, saját fiókot aktiválva (szokásos kód jön levélben, amit be kell másolnunk a regisztrációs mezőbe) máris bent vagyunk menüben. Ez még egy sima zöld képernyő, a nagy + gombra nyomva adhatunk hozzá eszközt. Első alkalommal ilyenkor az applikáció megkeresi a klímát, amit akkor talál meg, ha az be van kapcsolva. Ezek után ki kell választanunk, hogy melyik wifi hálózatra csatlakoztatjuk, majd meg kell adnunk az adott hálózat biztonsági jelszavát. Ha a beltéri egység kijelzőjén egy kis wifi jel jelenik meg, és az alkalmazás is mutatja az eszközt, akkor jók vagyunk.

Mindezek után megadhatjuk a légkondi nevét, és bármilyen beállítást elvégezhetünk, amire a gép képes. Elég csak az eszköz nevére kattintani, feltárul minden lehetőség, amivel testre szabhatjuk a működést, és ehhez még csak nem is kell a hálozaton belül tartózkodnunk. A Hisense app könnyen kezelhető és teljesen logikus, 2 perces művelet után máris üzemkész az okosított rendszer, mindenképpen érdemes kihasználni, ha már az ember csúcskategóriás klímát vásárol.

Legyél a klímák mágusa!

Mostanában nagyon divatos az "okosotthon" kifejezés, ami azt jelenti, hogy a lakás eszközei kommunikálnak egymással, akár automatikusan bekapcsolnak vagy beállítják magukat, így a felhasználóknak a lehető legkevesebb dolguk van azzal, hogy manuálisan kezeljék ezeket.

A mobilos app segítségével mi is megadhatjuk, hogy a klímák automatikusan működjenek, erről pedig mindig állapotjelentést küldjenek a telefonra, hogy folyamatosan képben maradjunk, és szükség esetén mégis felülírjuk a döntésüket.

Egy nagyobb lakásban ráadásul nem elég egy klíma, külön egységek működhetnek a nappaliban, a hálószobában, vagy épp a konyhában. Természetesen ezeket más és más szempontok alapján állítjuk be, és nem is feltétlenül kell mindegyiknek teljes gázzal üzemelnie minden napszakban. Szerencsére a Hi-Smart alkalmazás a lakás összes klímaberendezését egy helyen képes kezelni, ezért közös képernyőn láthatjuk, melyik helyiségben milyen hőmérséklet van épp, és úgy kezelhetjük mindegyik eszközt, mintha egy klímahajó parancsnoki hídján osztogatnánk az utasításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.