Hirdetés

Legózz össze egy házat!



|

A Speedy Brick segítségével bárki felépítheti saját könnyű szerkezetes faépületét.

Hirdetés

Egyre nagyobb méreteket ölt a szakemberhiány, amely nem csak a technológiai szektort érinti, hanem festőből, takarítóból, villanyszerelőből és például kőművesből is egyre kevesebb jó szakértő érhető el a piacon, a problémával ráadásul nem csak hazánk, hanem az egész kontinens küzd. Flavio Lanese ezt felismerve egy olyan moduláris rendszer álmodott meg fából és más építkezéseknél használat alapanyagokból, amely összeállítása nem igényel szakértelmet, ráadásul kellő szabadságot ad a felhasználók számára, és a belső falak, bútorok készítésétől kezdve akár egy egész könnyű szerkezetes ház felépíthető a segítségével.

A Speedy Brick építményeket a római Maker Faire konferencián mi magunk is megcsodálhattuk, és az alkotóktól megtudtuk, hogy akár egy 12 emeletes épület is összeállítható a moduláris elemeket használva.

A rendszer alapjául a téglalap formájú, üreges építőelemek szolgálnak, amelyek egyszerűen összeilleszhetők a végükön lévő csavarokkal, utána pedig a belsejük megtölthető a megfelelő szigetelőanyaggal, amely akár üreges is lehet a kábelek elvezetéséhez. A készítők elmondása alapján a fák minden esetben kezeltek, hogy a termék felhasználóinak minél kevesebb dolguk legyen az építmények összelegózása során.

Hirdetés

A csináld magad építőelemeket Olaszországban már több pilot projektnél felhasználták, a készítők jelenleg vizsgálják, hogy a moduláris rendszer előállítását miként lehetne minél megfizethetőbbé tenni, hogy az merőben új okosotthonok alapjául szolgáljon. A technológia iránt már egy nagyobb nemzetközi bútorkereskedő cég is érdeklődött, így akár években belül Magyarországon is megjelenhet a jelenleg még kísérleti fázisban Speedy Brick.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.