Hirdetés

A robotinas, aki 100 millió viccen túl is énekel



|

Alexa egyre több háztartásba tör be, és énekli el, hogy boldog születésnapot. Mondjuk Magyarországról még pont hiányzik...

Hirdetés

"Csak ebben az évben, Alexa több milliószor énekelte el, hogy boldog születésnapot, és százmilliónál is több viccet mondott", közölte Daniel Rausch az IFA 2018-on tartott előadásán, ahol az Amazon digitális asszisztensével kapcsolatosan több érdekes számmal is szolgált. 

Hirdetés

Meglehet, hogy sokan ennek ellenére még mindig nem rendelkeznek hasonló intelligens eszközökkel és megoldásokkal, de ahogy jelenleg kinéz, csak idő kérdése, hiszen míg az év elején négyezer olyan eszköz volt (mármint típus), melyen Alexa fut, mostanra ez a szám húszezerre emelkedett. Ez annyit tesz, hogy mindössze nyolc hónap alatt ötszörösére nőtt, ebből pedig szépen látszik, hogy miért az Amazon van az első helyen ebben a szegmensben. 

Természetesen itt nem fog megpihenni a cég, hiszen szeretnék, ha az élet minden területén ott lenne az asszisztensük, legyen az az otthonunk, az autónk, a hotelek, kórházak vagy éppen bankok. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Facebook Analytica botrány miatt kissé meglassult a hangalapú asszisztensek terjedése, de az Amazon szerint mindez nem lesz akadály, hiszen több százezer fejlesztő dolgozik a világ 180 országában az Alexával, így hamarosan újabb eszközökön lesz elérhető. 

Már csak annyit tennénk hozzá, innen a világ elfeledett kis szegmenséből, hogy "csókolom, nálunk mikor lesznek elérhetőek az Amazon szolgáltatások?" És bizony, arra vonatkozóan még mindig semmilyen infó nem hangzott el, hogy az Amazon szolgáltatások, és ezáltal Alexa nélkül senyvedő területekre mikor tervez terjeszkedni a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.