Hirdetés

Íme egy egyszerű tipp a pihentető alváshoz



|

Egy jó alvás minden pénzt megér, és ahhoz, hogy az alapfeltételét megteremtsük, a modern világban már nem kell túl sokat tennünk.

Hirdetés

Attól még, hogy drága ágyunk és matracunk van, nem biztos, hogy vízszintesbe helyezkedve azonnal elalszunk, és kipihenten ébredünk, ha nem tartunk be bizonyos dolgokat, mint például az egyik legalapvetőbb kényelmi faktort. 

Hirdetés

Az alváskutató okos emberek kimutatták, hogy felnőtt emberek és gyerekek számára a hálószoba megfelelő hőmérséklete 15-19 °C, míg csecsemők és térdencsúszó kisemberek számára 18-21°C, ami így elsőre elég alacsonynak tűnhet (főleg az előbbi), de alighanem hihetünk nekik. Már persze akkor, ha egyébként alapból nem 24-25°C-t tartunk napközben a lakásban, mert akkor a 19-ben meg fogunk fagyni. A megállapított hőmérsékletek arra alapoznak, hogy alváskor a test hőmérséklete lecsökken, ezzel segítve a REM-fázis elérését, amit egy túlfűtött szoba megakadályozhat vagy legalábbis nehezebbé tehet, végkimenetelként akár álmatlanságot okozva.

Természetesen a jégveremmé alakított háló sem célszerű, hiszen az alvásminőség ilyenkor is jelentősen romlik, szintén akadályozva azt, hogy kipihenten ébredhessünk. A megfelelő hőmérséklet beállításánál jöhet jól egy intelligens termosztát, melyet a napszakoknak megfelelően előre programozhatunk, így még csak véletlenül sem fordulhat elő az, hogy alvás előtt elfelejtjük lejjebb venni, emiatt pedig az éjszaka közepén izzadva ébredünk, sőt, a számlánkon is látszódik a feledékenység. Arról nem is beszélve, hogy segítségével könnyedén elérhető, hogy mire a melóból hazaérünk, már kellemes meleg legyen otthonunkban.

A piacon egyre több olyan megoldást lehet megtalálni, amelyek egyrészt telefonnal összekapcsolva távirányíthatóak, de az igazán jól összerakott okosotthon-rendszerekkel valóban megtehetjük, hogy a társ-app felületén szépen előre beállítjuk, hogy a reggeli ébredést még a legrondább téli időben is 22 fokos benti levegő segítse, aztán az irodában töltött idő alatt elég csak az alapszintű fűtést megtartani, majd 4 körül ismét mehet a felkészülés a ház lakóinak hazaérkezésére 20-22 fokkal, végül pedig este 10-kor automatikusan visszavehet a lovakból, amíg az alváshoz ideális 19 fok nem lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.