Hirdetés

Íme néhány egyszerű utasítás, amivel kényelmesebbé tehetjük az életünket



|

Belépünk az ajtón, elmondunk egy egyszerű parancsot, és máris világítanak a hangulatfények, lágy zene szól az elektromos tilinkóból, beindul a kényelmes hűst biztosító klíma. Ugye, milyen remekül hangzik?

Hirdetés

Az Amazon az Alexával és az Echóval elég jelentős piacot hasít ki a digitális asszisztensekkel kombinált intelligens hangszórók szegmenséből, de, mint kiderült, a felhasználók még így sem aknázzák ki megfelelően a lehetőségeket. 

Hirdetés

Alexa simán kezel mindenféle okoseszközt, ami odahaza megtalálható, legyen az izzó vagy termosztát, így nagyon kényelmesre tudjuk faragni a hazaérkezésünket, ha vesszük rá a fáradságot, hogy mindezt megtegyük. Például kialakíthatunk egy olyan utasítást, amikor elhangzik, hogy "Alexa, itthon vagyok", ez pedig számára annyit tesz, hogy napszaknak megfelelően felkapcsolja a világítást, elindítja a tévét, mert tudja, hogy adott időpontban milyen csatornát szoktunk nézni, beállítja a megfelelő hőmérsékletet, stb. 

Feledékenyeknek kiváló megoldás lehet, ha kiadják az "Alexa, emlékeztess - és itt jön az, amit eszünkbe kell juttatnia (pl. házassági évforduló) - erre, és ha eljön az idő, szólni fog, hogy vegyünk virágot. Szintén hasznos lehet, ha egyszerű megoldásokkal készítünk egyfajta "kérdések - válaszok" listát, ami akkor lesz nagyon hasznos, ha vendégeket fogadunk, akiket magukra kell hagynunk. Ilyenkor Alexa közölheti velük például a Wi-Fi jelszavát, de azt is képes megmondani, hol vannak a törölközők vagy éppen a bornyitó. 

Amennyiben több helyiségben is rendelkezünk Echóval, használhatjuk őket egyfajta hangosbemondóként, mindenkivel közölve, hogy kész az ebéd, lehet jönni csámcsogni. Ez persze semmit nem fog érni a kütyükbe szorult gyerekeknek, de legalább megpróbáltuk. Hasonló módon használhatjuk érintésmentes tárcsázásra, amikor csak annyit kell mondanunk neki, hogy "Alexa, hívd fel Anyát", és már csörgeti is a hívott felet. Az Amazon asszisztense alapfeladatként képes figyelni a napi ütemezésünket, amennyiben szinkronizáljuk őt a Google naptárunkkal, innentől kezdve pedig csak a kérdést kell feltennünk, hogy "Alexa, milyen program van a naptáramban holnapra?". Sőt, ha egy találkozóra nem tudunk elmenni, arra is megkérhetjük, hogy tegye át későbbi időpontra. 

Fentiekből is látszik, hogy amennyiben rábízzuk Alexára az otthoni intelligens eszközeinket, akkor a parancsok lehetőségei igen sokrétűek lehetnek, már ha nem vagyunk lusták arra, hogy megalkossuk ezeket az egyszerű, de annál praktikusabb parancsokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.