Hirdetés

Már Windows 10-zel is irányíthatjuk Alexát



|

Kis lépés ez egy cégnek, de nagy lépés a felhasználónak. Mostantól felesleges a kattintgatás, bepötyögés, de persze csak akkor, ha hozzád szállít az Amazon.

Hirdetés

Az Amazon Alexája az egyik legismertebb és legelterjedtebb digitális asszisztens, ami szerteágazó hangutasítások alapján képes végezni a dolgát, így nem csoda, hogy nagyon sokan szeretik. Eddigi hiányossága azonban a PC-s társadalom számára kézzelfogható volt. 

Hirdetés

Mostantól azonban vége az ínségnek, és immár Windows 10 rendszeren keresztül is adhatunk hangutasításokat, amennyiben a letöltjük a megfelelő alkalmazást a gépünkre. Korábban előretelepítve csupán néhány gyártó gépén találkozhattunk vele (ilyen volt például a Lenovo), ám mostantól mindez megváltozik, ami azt jelenti, hogy a Wake on Voice funkció segítségével például gyorshivatkozásokat gyárthatunk, megkönnyítve a saját dolgunkat is. Érdekes módon az Amazon a minimális rendszerkövetelményeknél csupán az egeret és a billentyűzetet adja meg, holott vélhetően egy mikrofonra is szükség van, hiszen hiányában relatíve nehéz hangutasításokat adni. Az alkalmazás leginkább azért jött létre, hogy közelebb hozza egymáshoz a PC-t és Alexát.

Már csak egy apró bibi van a dologban: az Amazon eszközeit hivatalosan még mindig nem lehet beszerezni Magyarországon. Bár persze a szürkeimport létezik, de az Alexa sem támogatja a magyar nyelvet és egy csomó kapcsolódó, helyi szolgáltatást. Pedig milyen jó lenne csak úgy azt mondani a Windows 10-es gépünknek, hogy "Alexa, hívj egy Ubert" - de ez a rövid mondat kis hazánkban egyelőre két sebből is vérzik ugyebár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.