Hirdetés

Van remény, hogy tényleg megtaláljuk az elhagyott dolgainkat



|

Hol a kulcs? Merre hagytam a pénztárcámat? Eltűnt a szemüvegem! Az ilyesfajta gondokra érkezik orvosság, ami centire pontosan megmutatja, mi hol bújkál.

Hirdetés

Roppant kellemetlen tud lenni, amikor elképzelésünk sincs, hogy vajon hová tettük azokat a cuccokat, melyek hétköznapjaink megkerülhetetlen részét képezik. Valószínűleg minden olvasónkkal előfordult már legalább egyszer, de inkább bizonyos időközönként folyamatosan, hogy kulcsoktól igazolványokon át a pendrive-okig még egy garzonlakásban is képesek teljesen eltűnni a holmijaik. A hírek szerint azonban hamarosan könnyebben rájuk bukkanhatunk, mint eddig. 

Hirdetés

A Bluetooth szabványért felelős brigád szerint egy olyan új tulajdonságot fejlesztettek ki, ami a többi cég számára lehetővé teszi a centiméternyi pontossággal meghatározott "nyomkeresést". Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Bluetooth és a rádióhullámos iránymegjelölés kombinációjával rendkívül precíz eredményre lehet számítani.

Tehát lassacskán eljön az ideje azoknak a teljesen mindennapi eszközöknek (vagy épp az ezekre biggyeszthető apró kiegészítőknek), amelyek Bluetooth kapcsolattal rendelkeznek csak azért, hogy bárhol rájuk bukkanhassunk.

Eddig ugyanis a Bluetooth-alapú keresés csupán annyit tudott mondani jelerősségtől függően, hogy milyen körön belül kapirgáljunk, innentől kezdve azonban az egyértelmű irány is meghatározható. Sőt, centiméteres pontossággal behatárolható a hely, illetve nagyon fontos, hogy innentől kezdve kevésbé számít, hogy milyen vastagságú és anyagú válaszfalak találhatóak a zárt terekben, ami jóval kevesebb idegességet jelent, ergo hosszabb életűek leszünk a bolygón. Végre egy igazán hasznos találmány! ;)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.