Hirdetés

Így védjük meg a gyerekeinket néhány mozdulattal



|

Nem kérdés, hogy az interneten számos olyan tartalom található, ami egyáltalán nem való gyerekszemeknek. Szerencsére könnyen megoldhatjuk, hogy ezekhez ne férjenek hozzá.

Hirdetés

Manapság már sok gyereknek leginkább az jelenti a szórakozást, ha a telefonjukba bámulnak, online gyepálják egymást valami lövöldében vagy éppen nulla hozzáadott értékkel rendelkező youtuberek trágárságait bámulják napról napra. Ez persze önmagában nem feltétlenül rossz dolog, ha mértékkel tesznek ilyesmit, és a tartalmak közül is a normálisabbakat fogyasztják, de sokaknál azért nem efelé mutatnak a trendek. Nem árt tudni, hogy szülőként igen jól működő eszközök vannak arra, hogy ez ne így legyen. 

Hirdetés

A routerünk nem csupán kiszolgálja az adatforgalmat, de azt is megadhatjuk neki, hogy ki milyen tartalmakhoz férjen hozzá - igaz, ahány modell, annyiféle módon tehetjük mindezt, ám mindenképpen érdemes utánajárni. A legtöbb ilyen eszköz szülői felügyelet menüpontja tartalmaz időzítést, így ha megadjuk a gyermekünk vagy gyermekeink eszközeit, akkor azok elérését például este egy bizonyos időpont után letilthatjuk. Ugyanezt megtehetjük az egyes weboldalakkal is, és ha olyan az útválasztónk, akkor teljesen egyéni szűrőket állíthatunk be, melynek előnyei annyira egyértelműek, hogy felesleges is lenne részletezni. 

Akinek nincs szándékában a nap bizonyos szakaszaiban blokkolni a gyerkőcök elérését, csupán annyit szeretne elérni, hogy az étkezések idejére elszakadjanak a kütyüktől, elég felfüggeszteni az internetelérést, már amennyiben olyan routerrel rendelkezik, mely ezt már tudja. Fontos megjegyezni, hogy kaphatóak olyan kiegészítők, mint például a Router Limits, melyet az útválasztóba helyezve könnyedén szabályozhatjuk családtagjaink elérését. Azt persze már magunknak kell megoldani, hogy a szankciók miatt feldühödött kölyköket lecsillapítsuk, mert ilyesmire sajnos nincs alkalmazás, ami elvégzi helyettünk a piszkos munkát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.