Hirdetés

Lakást szépítenél? Használj hozzá mobilos alkalmazást!



|

Festenél, de félsz, hogy végül a kiválasztott színnel nem lesz kellően ütős a lakás? Szeretnéd tudni, hogy melyik bútor hogyan mutat a nappaliban? Ímhol a segítség!

Hirdetés

Sokan vannak, akik egyszerűen képtelenek eldönteni, hogy melyik nappalibútort vegyék meg, és abban a témában is nehezen jutnak dűlőre, hogy milyen színre fessék az egyes szobákat. Szerencsére van néhány alkalmazás, melyek könnyedén segítenek a bajban. 

Hirdetés

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő festéket, a kiterjesztett valóság segítségével könnyedén megnézhetjük, milyen is lesz majd, ha kipingáljuk az egyes helyiségeket. Akadnak olyanok, melyek egyes festékgyártókhoz köthetőek, de mi inkább nézzünk olyanokat, amik harmadik féltől származnak. Ilyen többek között a Project Color a Home Depot-tól, mely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető, és bár nem lehet azt mondani, hogy mentes lenne az apróbb hibáktól, mégis egész jól tervezhetünk vele. Amennyiben elindítjuk, csak annyi a dolgunk, hogy az élőképen folyamatosan változtatjuk a színeket, és máris előrébb vagyunk, mintha csupán színmintákat nézegetnénk egy festékboltban. Sőt, fényképek készítésével nem csupán a falakat, de még a bútorokat is színezhetjük, bár nem ez az elsődleges funkciója. 

Arra ott van a Wayfair nevű alkalmazás, szintén a kiterjesztett valóság segítségével lehetővé teszi, hogy megnézzük, egy-egy bútor miként festene a hálóban, nappaliban, vécében, stb. Érdekessége, hogy bármilyen kameranézetben megtekinthetjük a várható végeredményt, és a View in Room 3D opció választásával egész jó eredményt érhetünk el. Oké, ez az alkalmazás sem nyújt 100 százalékos megoldást, hiszen olykor képtelen normális méretben elhelyezni a bútorzatot, de ahhoz mindenképpen megfelelő, hogy segítsen meghozni a helyes döntést. Aki szeretne még inkább elmerülni a tervezésben, annak ott a Planner 5D nevet viselő alkalmazás, ami nem csupán mobilokra, de PC-re és Mac-re is elérhető, ráadásul a megfelelő VR-eszközzel (például Google Cardboard) egész jól néz ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.