Hirdetés

Sötétben is lát a mindenevő porszívó



|

A szobák padlóján rohangáló eszköz egy igazi kis terminátor, de van egy hatalmas baja.

Hirdetés

A legtöbben, akik robotporszívót használnak, elégedettek vele, és ezek az automatizált háztartási eszközök az idő előrehaladtával egyre jobban fejlődnek, mint ahogyan az látszik a Dyson 360 Heurist példáján is. 

Hirdetés

A Dyson 360 Eye nevű modellt (mely a képen látható) érték kritikák azt illetően, hogy 1000 dolláros árához képest egy nála 30 százalékkal olcsóbb Neato Botvac Connected simán lepipálja szívóerőben, ezért a gyártó érezte, hogy tenni kell valamit, és megalkotta a Heurist nevű modellt. Ez a masina már 20 százalékkal nagyobb szívóerőt tud kifejteni, sőt, sokkal jobban lát a sötét szobákban, illetve az 1,4 GHz-es, négymagos processzorának köszönhetően hússzor gyorsabb, mint elődje. A gyártó szerint a fejlesztéseknek köszönhetően a robotporszívó sokkal ügyesebben térképezi fel az egyes helyiségeket, lényegesen kevesebbszer koppan oda a tereptárgyakhoz, és pontosabb a navigáció.

Az egyetlen probléma, hogy a Heurist csupán Kínában lesz kapható, de aki eddig is más gyártók termékét favorizálta, az valószínűleg nem fog emiatt sírva fakadni. Érdemes megjegyezni, hogy a robotporszívók mostani generációi már valóban igen fejlett térképezési algoritmusokkal rendelkeznek, hiszen például a Neato Botvac D7 Connected a maga 800 dolláros áráért lehetővé teszi egyéni régiók kialakítását, illetve több emelet egyszerre történő tárolását. Ugyanez igaz a közel 950 dolláros Roomba i7+ esetében is, mely nem kevesebb, mint 10 emelet térképét képes megjegyezni, és ez alapján feltakarítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.