Hirdetés

A káromkodó okostükör az idei legjobb okoskütyü



|

Jó reggelt, te kövér disznó - mondta a tükör. Bélában itt tört el valami, és hosszú évek után újra megfogta a súlyzóit.

Hirdetés

Három teljes hónap eltelt az újévi fogadalmak óta. Szóval valószínűleg egy csomóan azok közül, akik diétát, mozgást, életmódváltozást és fogyást terveztek be maguknak, már jó ideje feladták a dolgot, sőt esetleg még többet híztak, mint amennyit le próbáltak adni. Ezen a tarthatatlan állapoton próbál segíteni a Kínában méltán elismert Zhong Jui nevű cég. 

Hirdetés

A nemrégiben beadott szabadalmuk szerint egy olyan intelligens tükrön dolgoznak, melynek szenzorai a testmagasságból, körméretből, az arc vonalaiból állapítják meg, hogy a felhasználói éppen mennyire fitt, vagy mennyire hagyta el magát. A dolog pikantériája azonban abban rejlik, hogy a tükör ezt követően nem BMI-index vagy testzsírszázalék értékek kijelzésével motivál, hanem kíméletlenül az ember arcába vágja az igazságot. Aki tehát a tömeggyártást követően hajlandó beruházni a termékre, készüljön fel, hogy olyanokat fog hallani, mint a "hogy nézel ki már megint?", és "úristen, kinőtted a ruháidat", vagy "kérlek, fogyj le, a párod nem szeretne özvegy lenni". 

A piszkálódások egyébként egyéni tűrőképességtől függően fokozatokban állíthatóak, tehát az angol komornyik kimértségétől kezdve egészen egy focimeccs meg nem adott tizenegyesekor elhangzó cifraságokat képes magából kiöklendezni a FatMirror APR-1 névre keresztelt kínai tükör. Arról, hogy mikor kerül a boltokba, még nincs információ, mint ahogyan az áráról sem tudni semmit, de ki tudja, lehet, hogy a szidalmazó pszichológia bejön, és tényleg sikerül a folyamatos kritika miatt leadni néhány kilót. Illetve el lehet gondolkodni azon, hogy vajon mennyire törésálló a termék, mert gyengébb idegzetűek lehet, hogy idővel megunják a folyamatos ócsárolást.

A cég egyébként nem áll meg az okostükörnél, terveik között szerepel például egy olyan mobilapp kifejlesztése, amely éttermek közelében éktelen szirénázásba kezd, amíg a GPS nem jelzi azt, hogy tulajdonosa biztonságosan továbbhaladt anélkül, hogy betért volna. Szintén dolgoznak egy PC elé szánt gamer széken is, amelyet bicikliülés alakúra terveztek, és két pedál is jár hozzá: ha a felhasználó nem teker eléggé, a vezeték nélkül csatlakozó okosszék társalkalmazása először letiltja a játékokat, majd a Facebookot és hasonló közösségi alkalmazásokat, végül hibernálja a rendszert.

A neves kínai tesztelő, Letstry This-Thing-Too már kipróbálhatta a fenti termékek prototípusait. Ajánlása szerint "soha nem szerettem még ennyire valamit, amit zsigerből gyűlölök". Az eszközök élő bemutatójára április 32-én kerül sor a nemzetközi SmartPranks kiállításon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.