Hirdetés

Okos legyél, ne influenzás!



|

Ki hinné, hogy modern életünk egyik alapvető kütyüje koszosabb, mint a munkahelyi toalett? És még meg is betegedhetünk tőle.

Hirdetés

Egy pillanatra beköszöntött a tél, de máris visszatért az enyhe, nyálkás időjárás, és biztosak lehetünk benne, hogy menetrendszerűen hamarosan útjára indul az influenza is, hogy boldog-boldogtalant ágynak döntsön. Legyünk hát óvatosak, és tartsuk tisztán az eszközeinket, amik bár első látásra tisztának tűnhetnek, de a valóság sajnos riasztóbb.

Hirdetés

Ma már minden háztartás egyik alapvető felszerelése az okostelefon, hiszen a kommunikáció, internetezés, appok használata, fotózás és játékok mellett manapság már kiválóan nyomon követhetjük akár a vízfogyasztást, a munkahelyünkről engedhetjük be a futárt, vagy ébredéskor magától elindíthatjuk a kávéfőzést. Azonban a telefon nem csupán előnyöket jelent, hanem veszélyforrás is lehet, és most nem arra gondolunk, hogy az utángyártott akkumulátor felrobban a zsebünkben. Habár sokan nem hisznek abban, hogy mindent kényszeresen takarítani kell, azért bizonyára senki nem fog minket Monknak nézni, ha a telefonunkat is tisztán tartjuk, főleg az influenzaszezonban. Már csak azért is, mert kiderült, hogy a mobilunk tízszer több baktériumot tartalmaz a felületén, mint egy átlagos vécéülőke. 

Aki szeretné kizárni, hogy a mobileszközén keresztül fertőződjön meg, az általános tanácsként elfogadhatja, hogy hetente takarítsa meg a kijelzőt, a házat, és ha van, akkor a tokot. Már csak azért is, mert utóbbiak esetében elég csupán némi meleg víz, egy kis szappan (de csupán néhány cseppecske) és valamilyen puha textildarab. Aki kicsit jobban fél a csíráktól, annak valamilyen izopropil-alkoholt ajánlunk, ami nem más, mint vízmentes izopropanol, és remekül alkalmas a tisztításra. Habár a gondos tisztítás sem garantálja, hogy nem kapjuk el a betegséget, legalább egy faktort kizártunk, de az sem árt, ha egyébként a hétköznapokban nem csupán a közmédiát bámuljuk és csipszet, meg szalonnát zabálunk, hanem rendszeresen mozgunk, ezzel is erősítve az immunrendszerünket. 

A mobilok pucolásánál persze vegyük figyelembe, hogy melyikük víz- vagy cseppálló, és a szakértők szerint bizony azt is meg kéne fontolni, hogy elhagyjuk azt az általános szokást, miszerint a legkisebb helyiségbe is magunkkal visszük a telefont, hogy trónolás közben netezéssel vagy játékokkal üssük el az időt. Ugyanis hiába mossuk meg nagydolog után a kezünket, ha a telefont kézmosás előtt, "akció közben" is használtuk, majd kézmosás után ugyanúgy megfogjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.