Hirdetés

A Facebook új termékével reménytelennek tűnő csatába indul



|

A gigantikusra növekedett cég olyan ringbe próbál bemászni, ahol az Amazon, a Google, és egy kicsit már az Apple is püföli egymást.

Hirdetés

Megszokhattuk, hogy a Facebook olykor igen nagyokat szokott álmodni, bár azt sem lehet elvitatni, hogy elég sűrűn bejön nekik, amit elgondolnak. Most éppen arra jutottak, hogy megpróbálnak egy olyan terepen labdába rúgni, ahol már éppen elegen tolonganak ahhoz, hogy ne nagyon férjen oda más. 

Hirdetés

Egészen pontosan arról van szó, hogy egy hangalapú asszisztenst szeretnének piacra dobni, ami a Portal nevű videochat eszközükhöz készül. Ahogy az egyik szóvivő fogalmazott, olyan hang és mesterséges intelligencia alapú eszközön dolgoznak, mely képes együttműködni az AR/VR termékekkel, mint amilyen a Portal vagy az Oculus. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ebben a szegmensben olyan cégek uralják a piacot, mint az Amazon és a Google, olyan asszisztensekkel, mint az Alexa és az Assistant. Az Apple szintén mostanában mozdul rá ugyanerre a piacra, és ugyan a jelentősége egyelőre elhanyagolható, azért ők sem kis versenyzők, és sokszor nulláról nyertek már valamilyen új termékkel (most rád nézünk, első generációs iPhone). 

Szakértők szerint érdekes lesz, hogy az egyébként tavaly óta hegesztett hangalapú asszisztens hogyan is fog működni valójában, hiszen jelenleg a Portal is az Alexa rendszerét használja. Érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első kísérlet a Facebook részéről ilyesfajta segítség kifejlesztésére, hiszen elég, ha csak a chat asszisztensre, az M-re gondolunk, ami a Facebook üzenetküldő alkalmazásához kapcsolódott. Csak aztán tavaly lekapcsolták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.