Hirdetés

Megkéred az okos hangszórót valamire, erre dalra fakad



|

A gépi asszisztensek szép lassan többre lesznek képesek annál, hogy egyszerűen csak végrehajtják, amit parancsolunk nekik.

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy egy digitális asszisztens és egy intelligens hangszóró nagyban megkönnyítheti az életünket, de az Amazon újabb húzásával plusz képességeket kap az eszköz. Igazából emberibb lesz a hangos asszisztens, méghozzá azáltal, hogy kéréseinkre néha nem csak a kötelező cselekvésekkel reagál, de még extrákat is hozzátesz.

Hirdetés

Tételezzük fel, hogy az egyik este úgy döntünk, utunkat egy karaoke bár felé vesszük, mert énekelni van kedvünk, és annak érdekében, hogy megtaláljuk a hozzánk legközelebb esőt, megkérdezzük Alexát, hogy mit ajánl, ő pedig visszakérdez, hogy Uber segítségével kerítsen-e fuvart, amivel odajutunk (legalábbis azokban az országokban, ahol még elérhető az Uber, khm, khm). Amennyiben igent mondunk, a következő pillanatban a lakásban felhangzik a Welcome to the Jungle karaoke verziója, hogy ezzel hangoljunk az estére. Ez az, amit az Amazon fejlesztői "Skill Connections" névvel illetnek, ami annyit tesz, hogy a képességek összekapcsolása, ami mostantól mindenkinek, aki Alexát használ, rendelkezésére áll. A cég szerint ráadásul ez az újdonság csupán minimális változtatást igényelt a kódokban, a végeredmény mégis nagyon látványosra sikerült. 

Az Uber funkció azonban csak az egyik érdekesség, hiszen rajta kívül még ott az éttermi asztalfoglalás az Open Table-lel, valamint a hangalapú nyomtatás a HP-val, melynél utóbbival például az is lehetséges, hogyha hallunk a tévében valamilyen receptet, akkor azt azzal a lendülettel ki is tudjuk nyomtatni későbbi felhasználás céljából. Az Amazon szerint a későbbiekben egyébként nem csupán a HP-val fog működni a funkció, hanem Canon és Epson nyomtatókkal is, de fontos tudni azt is, hogy a közeljövőben további képességekkel bővül majd a repertoár. 

Már csak azt kéne tudni, hogy az Amazon termékei elérkeznek-e valaha Magyarországra is, mert igazából mindaddig csak úgy tudunk ezekről az újdonságokról írni, hogy az olvasóink 99 százaléka nem tudja kipróbálni ezeket. :(

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.