Hirdetés

Nagyon érzik a Fekete Pénteket Amerikában



|

Lehet, hogy csupán a magyar árak vannak durván elszállva, de ha megnézzük a tengerentúli ajánlatokat, akkor látjuk, hogy mit jelent a valódi akció.

Hirdetés

Egy intelligens otthon elengedhetetlen kelléke az okostelefon, okostévé, meg még néhány olyan kütyü, ami csatlakozik a hálózatra. A fekete péntek lényege pedig pont az, hogy ezeket látványosan olcsón megvehessük, lehetőleg anélkül, hogy közben agyontaposnának minket az áruházban. 

Hirdetés

A durva akciók napja már hazánkba is beszivárgott (sőt, egyelőre üzletlánctól függően két fekete péntek is jut nekünk), így az elmúlt néhány évben a november közepe és második fele elég sok helyen arról szól, hogy akciósan adják a termékeket. Viszont ehhez hozzá kell tenni, hogy egyre többször azt látni, hogy igazán jó ajánlatok csak nagyon ritkán vannak. Akad ugyan néhány olyan webáruház, amely látványos áreséseket és viszonylag erős termékfelhozatalt allokál ezekre a napokra, de a jellemzőbb inkább az, hogy a résztvevők csupán néhány termékre aggatnak akciós cédulát, és ezek sem szólnak többről, mint 10-15 százalékos leszállítás. Azokról meg ne is beszéljünk, akik hangzatos black friday akciók mögött valójában korábban az egekig árazott termékeket akcióznak vissza a normál árkategóriába, vagy simán nem létező árukat hirdetnek.

Ezzel szemben a tengerentúlon a magyar árakkal összehasonlítva valóban kecsegtető dolgokat láthatunk pici pénzért, például akad olyan gigaforgalmazó, aki iPhone 6-ot ad szűk 28 000 forintnak megfelelő dollárért. 

A játékok kedvelőinek pedig ott az 1 TB-os PlayStation 4, amit ráadásul Pókemberes csomaggal lehet magunkévá tenni, nem több, mint 199 dollárért, ami a cikk írásának pillanatában mindössze 56 000 forint. Egy-két éve egyébként az egyik itteni nagy forgalmazónál is akadt Xbox One valamivel többért, de csupán addig a néhány percig, míg a vásárlók el nem kapkodták a készletet azonnal. De visszatérve az okosotthonok technológiájához, Google Home Hub is akad az óceán másik felén, méghozzá 99 dollárért (szintén 28 000 forint), amit más napokon 150-ért vesztegetnek, idehaza meg nem is nagyon lehet kapni. Ez csupán néhány kiragadott példa, de jól szemléltetik, hogy micsoda különbségek vannak a fekete péntek értelmezésében annak szülőhazájában, is szerény kis országunkban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.