Hirdetés

Van egy ország, ami nem halad a modern világgal



|

Fellendülés, stagnálás, majd pedig visszaesés: van olyan nemzet, amelyet a jelek szerint nem a digitális kor nemzett.

Hirdetés

Miközben mind több háztartásba lopják be magukat a Google Home, Amazon, Apple Homekit ökoszisztémák eszközei, a GfK idei felmérése szerint akad egy olyan ország, ahol megunták követni a fejlődést. 

Hirdetés

Ez az ország pedig nem más, mint Hollandia, ahol kereken 1001 fő megkérdezésével a 18 év feletti korosztályok válaszait várták a kutatók a különféle kérdéseikre. Kiderült, hogy az 50-64 éves csoportban a válaszadók mindössze 25 százaléka van képben azzal, hogy mit is jelent az a fogalom, hogy "intelligens otthon", míg az összes megkérdezettnek 50 százaléka mondta azt, hogy érdeklődik a téma iránt. Ez idáig átlagos eredmény, viszont azért érdekes, mert a GfK négy éve követi az eseményeket, és tavaly még 59 százalékon állt ez az érték.

Akiket érdekel az okosotthon, azt mondják, az intelligens termékekkel energia takarítható meg, és nagy előnye, hogy távolról is irányíthatóak az egyes eszközök. Viszont vannak szép számmal szkeptikusok, akik hátrányként jelölik meg az árat, és a sebezhetőséget. 

A drágaságot a megkérdezettek 51 százaléka tartotta aggályosnak, ez mostanra lecsökkent 40 százalékra, de még így is jelentős arányban mondták azt, hogy a több ezer eurós beruházás egyszerűen túl sok. A válaszadók egyharmada mondta azt, hogy a biztonságot nem tartja megfelelőnek, és ők azok, akiket pontosan emiatt nem lehet rábeszélni arra, hogy telepakolják intelligens kamerákkal, zárakkal, termosztáttal, meg miegymással az otthonukat.

A megkérdezettek közt többen akadtak olyanok, akik szerint a komplexitás is gondot okoz, mert szerintük minél több ilyen kütyü van odahaza, annál nagyobb a hardveres és a szoftveres meghibásodás lehetősége. Mindezek tükrében elmondható tehát, hogy Hollandiában mind kevesebben vannak, akik szanaszét elektronikázzák az otthonukat, de ettől függetlenül vélhetően mégis előrébb tartanak, mint mifelénk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.