Hirdetés

Karkötővel is lehet buszjegyet venni



|

Csak egy érintés, és már robog is velünk a busz, vagy éppen a kötöttpályás közlekedési eszköz.

Hirdetés

Azt már megszoktuk, hogy kártyával vagy esetleg mobillal egyetlen érintéssel tudjuk fizetni a számlát, viszont mifelénk az még nem bevett szokás, hogy valamilyen viselhető okoseszközzel tudjuk rendezni a tartozásunkat a kasszánál. Viszont ez a helyzet nemsokára megváltozik, legalábbis a világ boldogabbik felén.

Hirdetés

A Fitbit Pay rendszerének úgynevezett "érintésmentes" fizetési lehetősége nem nálunk, hanem a tengerentúlon terjed ki holnaptól a tömegközlekedési eszközökre is, ami annyit tesz, hogy New York egyes busz- és metróvonalain fizethet így a felhasználó. A Fitbit ezzel csatlakozott az Apple és a Google részéről is használt, MTA pilotprogram rendszeréhez, ami elvileg 2021-re fog teljes egészében kiterjedni, amikor már nem csupán a mostani 4-es, 5-ös, 6-os metróvonalon és State Island buszjáratain használható majd. New York a második olyan amerikai város, ahol a Fitbit ezt a fajta fizetési lehetőséget vezeti be, mivel Chicagóban már működik, és talán hamarosan Vancouver, Sydney, London, Szingapúr, valamint Tajvan területén is elérhetővé válik, amennyiben azok elfogadják az ajánlatot. 

Budapesten egyébként 2004 óta ígérnek valamilyen fajta elektronikus jegyrendszert, de egyelőre milliárdos befektetések ellenére még mindig nincs élesben működő e-jegy. A legutóbbi hírek szerint a BKK idén a reptéri buszoknál indítja el a mobilról vásárolható jegyek lehetőségét, és ősztől lesz állítólag elérhető minden BKK-termék (tehát jegyek és bérletek) mobilos vásárlással. A következő fázis 2020-ra érkezhet, amikor időalapú jegyeket lehet majd venni e-személyivel, hallgatói és utazási kártyákkal. Meglátjuk, mi lesz belőle, mindenesetre a karkötős, egyérintéses megoldástól még így is messze leszünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.