Hirdetés

Fogyni szeretnél? Potyögd be, mit eszel, és segít a technológia!



|

Sokan állítják, hogy egyszerűbb úgy fogyni, ha az ember szorosan nyomon követi a folyamatot. Ehhez ma már nem feltétlenül kell egy szigorú személyi dietetikus.

Hirdetés

Manapság, mikor már egy ébresztőóra is simán csatlakozik a világhálóra, sokkal könnyebb dolga van azoknak, akik szeretnének a súlyuktól megszabadulni, mint régebben, hiszen egy halom célirányos alkalmazás segíti a folyamatot

Hirdetés

Az vagy, amit megeszel 

A National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (a diabétesszel, emésztési problémákkal és vesebetegségekkel foglalkozó intézet) szerint nem csupán az a fontos, hogy egészséges dolgokat együnk, hanem az is, hogy ezekből mennyit fogyasztunk, bár ezzel nem árultak el túl nagy titkot. Azt javasolják tehát, hogy részletes listát vezessünk mindenről, amit elfogyasztunk, legyen az hús, zöldség, nasi, üdítő, alkohol, miegymás.

Már az is elég, ha mindezt csupán egy négyzetrácsos füzetben rögzítjük, ugyanakkor alkalmazásokból is Dunát lehet rekeszteni, és igazán alaposan akkor járunk el, ha nem csupán letöltünk egy alkalmazást, hanem beszerzünk bármilyen konyhai mérleget, és ténylegesen mérjük, hogy konkrétan mennyit eszünk. További okos dolog, ha elolvassuk, miből is van az adott étel/ital vagy ha van egy csepp időnk, akkor esetleg okostelefonunkon keresztül is tájékozódhatunk. 

Kalóriaszámlálás

Rengetegen élnek ezzel a módszerrel, és tény, hogy már önmagában attól is fogyni lehet, hogy odafigyelünk, miben mennyi van, és megválogatjuk, hogy mikor tolunk be egy pizzát a csirkemell-rizs kombó helyett. Szerencsére számos kalóriaszámláló alkalmazást tölthetünk le a mobilunkra, ilyen például a MyFitness Pal és a Loseit!, melyek legjobb tulajdonsága, hogy a vonalkód alapján már mondják is az infókat. Igaz, nem biztos, hogy hazai körülmények között elbírnak például egy szál erdészkolbásszal, de lehetőség van arra is, hogy mi magunk vigyük fel a rendszerbe az általunk gyakran fogyasztott ételek adatait, és ezután már szintén egy koppintással megtaláljuk őket.

Aki nem a világ valamelyik szerencsésebb országában él és szeretne hazai adatbázisból mazsolázni, annak jó szívvel ajánlható a KalóriaBázis, mely igen tekintélyes adatbázissal rendelkezik ételek és italok terén. Persze itt sem árt, ha akad otthon egy konyhai mérleg, mert csak így tudjuk megközelítőleg pontosan bevinni az elfogyasztott mennyiségeket. 

Ha mérleg, legyen okos!

A kalóriaszámlálás mellett nem árt, ha tudjuk azt is, éppen milyen a súlyunk, ezért nem árt, ha beszerzünk egy személyi mérleget, és ha már ezt tesszük, ne adjuk alább egy intelligens darabnál, melyből a legolcsóbbak már 10 000 forint környékén beszerezhetőek, de akadnak ötvenezres példányok is, értelemszerűen sokkal több tudással. A modernebb darabok képesek például arra, hogy eltárolják a mért adatokat és ezeket később statisztikai célokra használjuk (jó esetben egy szépen csökkenő grafikonnak örülhetünk ilyenkor), de vannak olyanok, amelyekre mezítláb ráállva a kilók mellett egyéb adatokat is közölni tudnak rólunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.