Hirdetés

Már elérhetőek a Google asszisztens új hangjai



|

Persze ezek sem beszélnek még magyarul, ám angol nyelven már kedvünkre válogathatunk.

Hirdetés

Természetes, hogy a Google asszisztense emberi hangon szól hozzánk, hiszen másként mi értelme lenne? Csakhogy a felhasználók szeretik a változatosságot, ezért a gigacég kedden az I/O 2018 konferencián bejelentette, hogy hat új hangot is kap az Assistant. 

Hirdetés

Aki vevő az ilyesmikre, annak érdemes tudni, hogy a féltucatnyi új hang között megtalálja a tízszeres Grammy-díjas és egyszeres Golden Globe-díjas John Legendét is, míg a maradékot a WaveNet állítja elő, ami nem más, mint a mesterséges intelligencia alapú "hangszintetizátor", melyet a DeepMind, a Google UK leányvállalata alkotott. A WaveNet érdekessége, hogy lehetőséget nyújt a komplett szótár felmondására anélkül, hogy akár egyetlen emberi hangot is rögzítettek volna, így pedig már könnyen megoldható, hogy az alábbi képen látható John Legend orgánumát is hallhassuk, miközben ő maga csupán a nevét adja a dologhoz. 

Így tehát akinek elege van a Googla Assistant robothangjából, immáron könnyedén változtathat ezen az állapoton úgy, hogy a Settings>Preferences>Assistant Voice menüpontban lecseréli azt. Ezzel a fejlesztéssel immár összesen nyolc eltérő hangon szólalhat meg az asszisztensünk, ám ha valaki nem találja a kibővült repertoárt, győződjön meg róla, hogy az alkalmazása naprakész. Fontos azonban tudni, hogy John Legend még nem érhető el, őt majd valamikor később kapjuk meg, illetve a rendelkezésre álló lehetőségek száma a földrajzi elhelyezkedésünktől is függ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.