Hirdetés

A Google villámgyorsan átveszi az uralmat a lakásunkban



|

Aki még mindig csak úgy gondol a Google mobilos asszisztensére, mint egy közepesen felokosított beszélgetőtársra, aki megmondja anapi időjárást, gondolja újra.

Hirdetés

Elég komoly tempóban árasztja el a háztartásokat a Google Assistant, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mind több kütyüt és technológiát tartunk otthonunkban. 

Hirdetés

A Google a holnap kezdődő, évente visszatérő I/O Fejlesztői Konferenciája előtt bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával működő asszisztense immár ötezer eszközhöz képes csatlakozni az otthoni hálózatokban, ami azért hatalmas szám, mert januárban mindez még csupán 1500 volt. A jelenség mögött az áll, hogy ezek a digitális segítőtársak elég sok apróságban segítenek nekünk, így például simán előmelegítik a sütőt, fel-és lekapcsolják a fényeket, vagy éppen megmutatják nekünk, hogy ki áll az ajtó előtt, miközben mi melóban vagyunk. 

A felhőalapú intelligens eszközök palettája igen széles, hiszen a kameráktól kezdve a termosztátokon, mosógépeken, biztonsági rendszereken át egészen a légkondicionálókig, számtalan formában jelen vannak, és mint ilyen, számukra az okosotthonok jelentik az első számú piacot. Ám a Google asszisztense messze nincs egyedül a szegmensben, hiszen ugyanígy jelen van az Amazon Alexa, az Apple Home Kit és Siri, a Microsoft Cortana és a Smart Things, valamint a Bixby. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.