Hirdetés

Így nézd meg távolról, miként semmisíti meg a kutyád az otthonod



|

Széttépett kanapé, apró darabjaira szakított párna, felborogatott szobanövények? Ha nem is lehet megakadályozni, legalább nézzük meg, hogyan történik mindez a távollétünkben.

Hirdetés

Sokak rémálma, hogy magukra hagyják otthon négylábú kedvenceiket, és mire hazaérnek, olyan a lakás, mintha napközben a falak között zajlott volna le a tatárdúlás. Szerencsére az intelligens otthonok számára már egy ideje léteznek megoldások arra, hogyha meg nem is tudjuk akadályozni, legalább megtekintsük, miként történhetett mindez. 

Hirdetés

Amennyiben telefonunkon szeretnénk látni, mit művelnek odahaza a falak között tartott kutyáink vagy macskáink, vegyünk egy olyan kamerát, mint amilyen például az Xfinity, mely az Xfinity Internet és Xfinity Home tulajdonosok számára kínál érdekes megoldást. A mesterséges intelligencia segítségével az eszköz automatikusan rázoomol a négylábúra akkor, ha olyan mozgást érzékel, amit egy kutya vagy macska fejt ki. Természetesen videót is rögzít, melyet kis bélyegképpel átküld a telefonunkra, így azt akkor is megtekinthetjük, ha például a jószágunk Székkutason rendetlenkedik éppen, miközben mi Kuala Lumpurban múlatjuk az időt.

Nem szabad azonban azt hinni, hogy egy teljesen új technológiáról van szó, hiszen hasonlót tud az Arlo Ultra is, mely tetszőlegesen beállított riasztást küld a felhasználónak akkor, amikor állati mozgást érzékel. A Nest Cam IQ pedig meg tudja különböztetni az emberi beszédet és a kutyaugatást, míg a Comcast algoritmusa szinte már túl is mutat a kereskedelmi forgalomban kapható megoldásokon. Nem csupán a jószágokat különbözteti meg, de arra is odafigyel, hogy az általa érzékelt mozgás állattól, embertől vagy esetleg valamilyen járműtől származik. Nem kétséges tehát, hogy az okoskamerák is fejlődnek, és bár azt nem akadályozzák meg, hogy állataink kárt tegyenek értékeinkben, de arra nagyon jók, hogy kicsit nagyobb biztonságban tudjuk otthonunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.