Hirdetés

Csak egyetlen sort ismersz a dalodból? Semmi gond, Siri megoldja!



|

Elég, ha csak egy sort tudunk az adott dalból, mert az Apple digitális asszisztense ennyiből is ki fogja találni, ki az előadó és mi a cím.

Hirdetés

Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogy milyenek lesz az új iPhone-ok (igen, tudjuk, brutálisan drágák), azzal viszont lehet, hogy kevesebben vannak tisztában, milyen jó kis tulajdonsággal vértezte fel a velük együtt érkező rendszerfrissítés az Apple intelligens hangszóróját. 

Hirdetés

Van az úgy, hogy egy dallal kapcsolatban fogalmunk sincs, ki az előadó, és mi a cím, de amennyiben az iPhone-unkon iOS 12 van, és a komódon pihenő HomePod is naprakész, könnyedén kideríthetjük. Elég mindössze annyit mondani Sirinek, hogy "Hé, Siri, játszd le azt a dalt, amiben az van, hogy ...járom az utam, a macska követ engem...", és jó eséllyel már fel is zeng Vámosi János kesergő hangja, amint arról énekel, hogy ő bizony minden utcát ismer a faluban.

Na jó, az nem biztos, hogy az ötvenmillió szerzeményt tartalmazó Apple Music repertoárjában pont ez az örökzöld is megtalálható, de a nemzetközileg ismert címek esetében valószínűsíthetően célba fogunk érni egy ilyesfajta kereséssel is.

Ja, és azt is érdemes tudni, hogy jelenleg csupán az angol szövegeket érti meg a rendszer, így most még 100 százalék, hogy Vámosi Jánossal nem lesz szerencsénk, de például a Green Day - 21 Guns című remekművét simán kihalászhatjuk akkor is, ha csupán annyit tudunk belőle, hogy "...lay down your arms...". Apróság, de fontos, hogy természetesen cím alapján is kereshetünk, amennyiben ezzel is tisztában vagyunk, de most tényleg sokkal fontosabb, hogy csupán a szöveg bemondása is elég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.