Hirdetés

Ennél jobb segítség nem is kell, ha nem értünk a kerthez



|

Ott a kert, veri a gaz, de lövésünk sincs, hogyan kezdjünk neki az áldatlan állapotok felszámolásának. Örömhír, hogy kéznél a segítség.

Hirdetés

Az Amazon Alexája az intelligens otthonok alapfelszereltségéhez tartozik, és segít felkelni, munkába indulni, szervezni a programjainkat, pizzát rendelni, és még egy halom, teljesen hétköznapi feladatot megoldani. Naná, hogy a kertben is megállja a helyét

Hirdetés

Az Amazon intelligens asszisztense rendelkezik azzal a tudással, ami a kertészkedés alapjait jelenti, így képes rá, hogy átsegítsen minket a kezdeti nehézségeken, még ha az összes buktatót nem is tudja kivédeni. Többek között, amennyiben már elültettük azokat a növényeket, melyeket kertünkben látni szeretnénk, és a fűmagot is szétszórtuk, Alexa követi számunkra az időjárást, és elmondja, hogy mire számíthatunk, tehát tudni fogjuk, hogy van-e értelme locsolni vagy sem, mert úgyis jön a zivatar. A Big Sky skill segítségével ráadásul sokkal részletesebb, óráról-órára frissülő prognózist kapunk, és akár az elkövetkezendő három nap meteorológiáját is megtudhatjuk elég jó pontossággal. 

Akadnak növények, melyek gyakoribb öntözést kívánnak, mint más társaik, de szerencsére Alexa közreműködésével "személyre szabott" öntözési sorrendet alakíthatunk ki, amennyiben a locsolórendszerünk is az okosotthon részét képezi. Ha így van, akár arra is utasíthatjuk az asszisztenst, hogy csak a krumplit öntözze meg reggel hétkor, de a kert többi részét hagyja érintetlenül. Ugyanígy zónákra is oszthatjuk a területe, és így kérhetjük meg Alexát, hogy meghatározott időszakokban melyik kerüljön víz alá. 

A fentiek csupán egy szeletét mutatják meg annak, amit egy intelligens asszisztens segítségével a kertészkedésünk megkönnyítéséért tenni tudunk, de van még valami, amit érdemes megemlíteni. Nem szabad elfelejteni, hogy sokaknak a kert nem csupán arra van, hogy szabadidejükben ott szöszöljenek a gyomlálással, hanem a lazítás, relaxáció helyszínéül is szolgál. Ilyenkor is bevethető a digitális segítség, például olyan formában, hogy megkérjük, olvasson fel valamilyen könyvből, míg mi szemünket lehunyva próbálunk megszabadulni a mindennapos problémáktól. Amennyiben pedig még csak arra sem vágyunk, hogy ilyenformán tornáztassuk az agyunkat, ott a lehetősége, hogy valamilyen meditációs zenét hallgassunk, elképzelve, hogy nem is ott vagyunk, ahol valójában, hanem valami fehér homokkal szórt óceánparton bámuljuk a partra vetődő tarajos hullámokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.