Hirdetés

Okos klímád van? Akkor miattad lehet áramszünet az egész országban!



|

Meglepően sebezhetőek vagyunk az okoseszközeinken keresztül, de ami még rosszabb, hogy emiatt akár a közüzemi szolgáltatók napját is elronthatjuk.

Hirdetés

Odakint még így a nyár végén is lángoló pokol van az utcákon, de a szobában halkan duruzsol az inverteres klíma, mi pedig békében heverünk a 24 °C fokos szobában, miközben fogalmunk sincs róla, hogy potenciális bejáratot nyitunk ártó szándékú embereknek. Veszélyes világban élünk - mutatjuk, pontosan mire is gondolunk.

Hirdetés

A Princeton Egyetem biztonsági kutatói által végzett vizsgálatok arra a megállapításra jutottak, hogy az otthoni hálózatra csatlakoztatott klímák és vízmelegítők remek lehetőséget jelentenek a hackerek számára arra, hogy súlyos áramkimaradásokat okozzanak. A megállapítások többek között azt is leírják, hogy a rosszban sántikáló felhasználók közvetlenül beszivároghatnak a létfontosságú infrastruktúrákba, mint amilyen az elektromos hálózat, és simán durva áramszünetet okozhatnak, ami hamar káoszhoz vezethet. 

A Princeton csapata szerint az említett eszközökön keresztül olyan áramszünetek idézhetőek elő, melyek közel negyvenmillió ember számára okozhatnak kellemetlenséget, nem is beszélve az olyan intézményekről, mint a kórházak. Mint oly sokszor, most is látható tehát, hogy a vásárlók mellett mennyire fontos szerepe van a gyártóknak is abban, hogy olyan termékeket dobjanak piacra, melyek nehezen sebezhetőek, ergo kellő biztonságot nyújtanak. 

Épp ezért (is) érdemes klímavásárlás előtt végiggondolni és leellenőrizni, hogy az internetre kapcsolódó eszközt milyen biztonsági megoldásokkal látják el, valamint mennyire gyakran érkeznek rá frissítések.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.